DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Politie fietst € 4.376 samen voor 'Kom op tegen kanker'

In samenwerking met de vzw Nidasjtere heeft de politiezone Dilbeek op 1 mei een fietstocht met 4-cycles georganiseerd. De deelnemers hebben binnen hun familie- en kennissenkring naar sponsors gezocht voor deze actie en hebben ook zelf een aantal nevenactiviteiten georganiseerd om geld in te zamelen. In totaal heeft dit € 4.376 opgeleverd voor de Vlaamse Liga tegen kanker. 
Firma snoeit beplanting op begraafplaatsen Dilbeek en Groot-Bijgaarden
Om de beplantingen op de begraafplaatsen van Dilbeek en Groot-Bijgaarden in de maand juli te laten snoeien, vroeg het schepencollege bij drie gespecialiseerde firma’s. Twee firma’s antwoordden niet. Het schepencollege ontving een offerte voor de prijs van 2560 euro, excl. btw, voor de begraafplaats Dilbeek en 2736 euro, excl. btw, voor de begraafplaats Groot-Bijgaarden. Het schepencollege gunde de betrokken firma de opdracht voor de totale som van 6408,16 euro incl. btw.
Tweede hoogspringstand op Roelandsveld
 Het schepencollege geeft de toestemming voor de uitbreiding van de hoogspringtartanzone zodat twee hoogspringstanden gebruikt kunnen worden. Dilbeek Atletiek Club was door het stijgend aantal atleten genoodzaakt een tweede hoogspringstand aan te kopen. Het schepencollege vroeg een offerte voor de uitbreiding. De goedkoopste offerte bedraagt € 18.755. Of de uitbreiding wordt uitgevoerd, is afhankelijk van de budgetbesprekingen voor 2013.
Schoolomgeving wordt verbeterd
Afhankelijk van de administratieve procedure , wordt al dan niet in augustus voor de aanvang van het nieuwe schooljaar de schoolomgeving aan Klein Klein Kleuterke in de Brusselstraat in Dilbeek aangepakt. Een vertegenwoordiger van de provincie Vlaams-Brabant bezocht de betrokken schoolomgeving en stelde voor om de schoolomgeving te accentueren door middel van een verkeersplateau in rode betonsteen, in overeenstemming met de plateau iets verderop aan de lagere school. Hierdoor dienen ook de voetpaden verhoogd te worden. De aanleg van dit plateau zal de schoolomgeving benadrukken en er tevens voor zorgen dat het hinderlijk parkeren ter hoogte van de ingang verhinderd wordt. Het schepencollege gaat ook in op de vraag van de school om een octopuspaal met affichebord te plaatsen. Klein Kleuterke is de enige school in Dilbeek die nog geen dergelijke paal heeft.
De totale raming voor deze aanpassing bedraagt € 46.547,490 (inclusief btw). De provincie zou voor 80% subsidiëren. Rekening houdend met de subsidies zouden deze werken Dilbeek slechts € 8.999,74 BTW inclusief zou kosten.
Eenrichtingsverkeer aan school in Bodegem
Het schepencollege heeft beslist éénrichtingsverkeer in te stellen in de Sint-Martinusstraat tussen de Processiestraat en de Nieuwe Wolsemlaan in Sint-Martens-Bodegem. Met die maatregel wil het schepencollege op voorstel van de verkeerscommissie een einde maken aan de verkeersonveilige toestand aan de school ’t Klavertje Vier in Sint-Martens-Bodegem.
De commissie was van oordeel dat de straat aan de school er vrij smal is voor drie voertuigen (parkeerstrook + 2 kruisende wagens) en vindt dat het rijden over de voetpaden dient te worden belet.
 De schooldirectie is blij met deze nieuwe maatregel. Deze maatregel heeft een lokale impact, aldus valt het goedkeuren van het aanvullend verkeersreglement onder de bevoegdheid van het college van burgemeester en schepenen. Op de gemeenteraad van september wordt deze beslissing aan de gemeenteraadsleden meegedeeld. In augustus worden de ouders op de hoogte gebracht. Er komen nieuwe borden en de borden van de zoenzone worden in de andere richting gedraaid.
Filmbus voor Radio Dilbeek
Radio Dilbeek krijgt van het schepencollege de toestemming om tijdens de laatste week van de zomervakantie de Filmbus te gebruiken op een vaste locatie en op verplaatsing, o.a. op het patattenveld en op het terrein van JOSPOP.
De Filmbus zal tegen dan in orde zijn voor gebruik. Radio Dilbeek wordt ondersteund door de dienst cultuur via de 1 euro-subsidie in het kader van gemeenschapsvormende projecten. 
Handbalclub mag geen hars noch lijm meer gebruiken
Naar aanleiding van klachten van gebruikers van de sporthal, personeel sportdienst, cafetaria-uitbaters, vzw bestuur over hinderende hars/lijmvlekken veroorzaakt door de plaatselijke handbalvereniging GBSK Handbal werd eerder beslist om enkel het gebruik van hars/lijm nog toe te laten onder bepaalde voorwaarden. Maar na evaluatie blijkt dat badmintonclub en andere clubs blijvende hinder ondervinden. Ook het personeel dienst sport heeft nog klachten. Daarom gaat het schepencollege in op de vraag van de vzw Ten Gaerde om na de vernieuwing van de sportvloer het gebruik van lijm of hars bij de balsporten te verbieden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2012
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief