DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

Schepencollege_2011_p200

Wegvergunning Vijverfestival 7 juli

Ter gelegenheid van het Vijverfestival op 7 juli 2012 worden activiteiten georganiseerd op het openbaar domein rond het gemeentehuis in Dilbeek. Om de werkgroep Vijverfestival toe te laten dit ordelijk te organiseren, krijgt hij een gratis wegvergunning van de gemeenteraad. Dat betekent dat vanaf vrijdag 6 juli 2012 (17u) tot en met zondag
 8 juli 2012 bepaalde straten worden afgesloten voor het verkeer:
- de Heetveldelaan, vanaf de Kasteelhoeve tot de Levoldlaan,
- het Gemeenteplein vanaf de Heetveldelaan tot de Sint-Alenalaan,
- de Sint-Ambrosiuslaan.
Uitbreiding De Kriebel
De werken voor de renovatie en uitbreiding van gemeenteschool de kriebel, fase 3, zijn gestart. Het gebouw in deze derde fase wordt opgericht naast een woning. In eerste instantie leek het niet noodzakelijk de muur van deze buurwoning te gebruiken, vermits de school wordt aangebouwd op een volle muur. Tijdens de werken bleek echter dat de isolatie tussen beide muren niet kon gekleefd worden, maar met ankers in de muur van het buurhuis moest vastgezet worden. Hierdoor is een muurovername toch noodzakelijk. De waarde van de muur wordt geschat op € 6.527,72, waarvan de helft moet worden betaald aan de eigenaars van de naburige woning. De overname van de muur voor het bedrag van € 3.263,86 werd goedgekeurd.
Kasteelhoeve fase 3
De gemeenteraad keurde op 06.09.2011 een aanpassing van de overeenkomst met Architektenateljee Ark goed in functie van het ontwerp van de derde fase van de renovatie van de Kasteelhoeve. Deze derde fase omvat de renovatie van het Koetshuis en het vroegere rusthuis. Voor dergelijk dossier moeten ook een veiligheidscoördinator ontwerp en een stabiliteitsingenieur aangesteld worden. De raming bedraagt € 22.661,15 excl. btw of € 27.694,2 incl. 21% btw. De gemeenteraad ging akkoord.
Subsidiereglement inbraakbeveiliging aangepast
De gemeente geeft sinds 1 juni 2006 subsidies aan personen die hun woning beter beveiligen door middel van inbraakwerende maatregelen na advies van een adviseur technopreventie. Het reglement voor deze subsidie werd goedgekeurd door de gemeenteraad op 21 maart 2006. De jongste jaren stijgt het aantal aanvragen voor deze subsidie waardoor het voorziene budget ontoereikend is geworden. Aangezien het belangrijk is om de bevolking blijvend aan te moedigen om hun woning beter te beveiligen tegen inbraak, wordt een beperkte daling van de subsidie inbraakbeveiliging voorgesteld van € 250 naar € 200. De gemeenteraad ging akkoord.
Retributiereglement ouderbijdragen gemeentelijke basisscholen aangepast
De gemeenteraad keurde op 18 oktober 2011 een retributiereglement goed voor bijdragen die leerlingen van het gemeentelijk basisonderwijs moeten betalen voor allerhande onderwijsgebonden en persoonlijke uitgaven. Het reglement diende aangepast te worden omdat de ouderbijdrage maximumfactuur voor kleuters gewijzigd werd in het decreet basisonderwijs.
Wat werd er beslist?
•             Het schoolbestuur vraagt aan de ouders van de leerlingen lager onderwijs een bijdrage voor onderwijsgebonden kosten, gemaakt tijdens de normale aanwezigheid van de leerlingen, van maximaal € 60 per schooljaar voor activiteiten of verplichte materialen die niet noodzakelijk zijn voor het behalen van de eindtermen en ontwikkelingsdoelen, zoals bijvoorbeeld zwemmen, turn-T-shirts, culturele activiteiten en pedagogische uitstappen (scherpe maximumfactuur).
•             Het schoolbestuur vraagt aan de ouders van de leerlingen kleuteronderwijs een bijdrage voor onderwijsgebonden kosten, gemaakt tijdens de normale aanwezigheid van de leerlingen van maximaal € 20 per schooljaar voor activiteiten of verplichte materialen die niet noodzakelijk zijn voor het behalen van de eindtermen en ontwikkelingsdoelen zoals bijvoorbeeld zwemmen, turn-T-shirts, culturele activiteiten en pedagogische uitstappen (scherpe maximumfactuur), een leeftijdsgebonden maximale bijdrage per schooljaar. De leeftijdsgebonden maximale bijdrage per schooljaar wordt vastgesteld op:
- € 20 euro in het geval de leerling tijdens het jaar waarin het schooljaar in kwestie begint de leeftijd van twee jaar bereikt;
- € 20 euro in het geval de leerling tijdens het jaar waarin het schooljaar in kwestie begint de leeftijd van drie jaar bereikt;
- € 30 euro in het geval de leerling tijdens het jaar waarin het schooljaar in kwestie begint de leeftijd van vier jaar bereikt;
- € 35 euro in het geval de leerling tijdens het jaar waarin het schooljaar in kwestie begint de leeftijd van vijf jaar bereikt;
- € 35 euro in het geval het een leerplichtige kleuter betreft;
•             Het schoolbestuur vraagt aan de ouders van de leerlingen in het lager onderwijs een bijdrage voor meerdaagse extramuros-activiteiten van maximaal € 360 over de ganse duur van het lager onderwijs (minder scherpe maximumfactuur).
•             Het schoolbestuur vraagt aan de ouders van de leerlingen in het kleuteronderwijs een bijdrage voor meerdaagse extramuros-activiteiten van maximaal € 0 over de ganse duur van het kleuteronderwijs (minder scherpe maximumfactuur).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief