DILBEEK - CD&V-DNA! gaat voor doordachte herinrichting van openbaar domein

C21

DILBEEK - CD&V-DNA! gaat voor doordachte herinrichting van openbaar domein

Editiepajot_dilbeek_cdv_dna
Ingezonden foto
 

Samen Anders is de baseline van het kartel CD&V-DNA!  dat in Dilbeek  voluit gaat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De lijst wordt getrokken door Elke Zelderloo en geduwd door ervaren rotten Georges De Vliegher en Julien Sergoigne, beide oud-schepenen. Zij gaan volop voor grondige en doordachte herinrichting én onderhoud van het Dilbeekse openbaar domein.

Dilbeek moet voor het (opnieuw) een moderne en (pro)actieve voorbeeldgemeente worden. Een langetermijnvisie vol ambitie is onontbeerlijk om de weer positief op de kaart te zetten, zegt het kartel. Ze willen daarom blijven inzetten op duurzame investeringen en een kwaliteitsvol bestuur. 
Eén van de speerpunten is voor het kartel zonder twijfel het vernieuwen van de Dilbeekse publieke ruimte. “Oplapwerk aan voetpaden en wegen volgens het principe ‘u vraagt, wij draaien’ is niet meer van deze tijd; wij gaan volop voor grondige en doordachte herinrichting én onderhoud van het Dilbeekse openbaar domein. Een radicale ommezwaai is hier nodig na jarenlang non-beleid. Zo moet Dilbeek voor ons een echt fietsparadijs worden waar (verkeers)veiligheid en leefbaarheid voorop staat” zeggen ze. 
De lijst wordt getrokken door gedeputeerde Elke Zelderloo. Vanuit CD&V volgen daarop de sterkhouders in het college: eerste schepen Jef Vanderoost en schepen Rita Dedobbeleer op plaats 2 en 3. Schepen Lies Vereecke vertoeft samen met haar DNA-collega’s in groep van plaats 25 tot 33.
Alle huidige mandatarissen van CD&V en DNA! nemen opnieuw deel. De lijst wordt geduwd door ervaren rotten Georges De Vliegher en Julien Sergoigne, beide oud-schepenen. Aan de kop van de lijst staat nog meer ervaring: fractievoorzitter Jan Margot uit de gemeenteraad op plaats 4 en fractieleidster in het ocmw Bernadette Van Coillie op 5. Raadslid Jos Crabbe komt thuis bij de groep van zijn hart op plaats 6. OCMW-raadslid Erik De Schrijver trekt de 2e kolom. Reindert De Schrijver en Martine Pitteljon versterken opnieuw de DNA!-ploeg.
Bij CD&V neemt ook afdelingsvoorzitter Ivo Peeters, voormalig gemeente- en ocmw-raadslid, opnieuw actief een plaats op.
Ook heel wat nieuwkomers en jonge aanwinsten. DNA! brengt met Sien De Meuter, bezieler van café Combinne in Dilbeek en Janien De Pauw, directeur buitengewoon lager onderwijs uit Itterbeek, twee nieuwe  madammen op de lijst. Walter Killens, Sven Debeck en Yann Robbe zijn drie nieuwe mannelijke sterkhouders. 
In het kader van een sterke vernieuwing, trekt bij CD&V Bart Hoogwijs, jeugdcoördinator van DAC, een groep enthousiaste nieuwe jongeren met onder meer ook Barbara Janssens, Dorien Straetmans (18), Christine Lonneux en Emmanuel Ryckaert (de jongerenvoorzitter).
Daarnaast brengt CD&V een aantal gevestigde waarden en nieuwe aanwinsten uit verschillende deelgemeenten samen zoals jaarmarktvoorzitter Omer Langendries en vanuit Savio Herwig Troost. Itterbeek kan opnieuw rekenen op Marina Evens en in Kapelle krijgt Joske Meert-Raspé versterking van Gino Roesems en nieuwe Belg Natasha Rakhovitch. In Schepdaal tenslotte krijgen Erik Van Cauter en Caroline De Jonge versterking met Patrick Ledoux.   
De volledige lijst met plaatsen wordt vrijgegeven zodra ook de laatste drie kandidaten groen licht voor publicatie geven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief