DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Geen zomerterras op binnenplein Kasteelhoeve

Het schepencollege gaat niet in op de vraag van enkele oud-organisatoren van het Vijverfestival om op de binnenkoer van de Kasteelhoeve een zomerterras in te richten tijdens de zomer.
Bouw onderhoudshuisje begraafplaats Sint-Ulriks-Kapelle start later
De bouw van een onderhoudshuisje op de begraafplaats van Sint-Ulriks-Kapelle start later, meer bepaald op 7 september. Eerst was afgesproken met de aannemer te starten op 25 juni, maar de aannemer liet echter weten dat dit voor hem niet haalbaar was. In overleg met de architect en de aannemer leek 07/09/2012 een betere datum. De aannemer kan de werken uitvoeren binnen de opgelegde termijn. Tijdens de Allerheiligenvakantie moet de werf goed afgesloten worden.
Cultuur & Toerisme Dilbeek verhuizen naar Westrand
Het schepencollege gaat akkoord met de verhuizing van de gemeentelijke dienst Cultuur & Toerisme naar Westrand op voorwaarde dat de dienst daar gemakkelijk bereikbaar is voor het publiek. Het idee dat aan de grondslag ligt van deze verhuis, is dat de onderbrenging van de dienst cultuur in het gebouw van Westrand ten goede zou komen van de cultuur in de gemeente, dat er één cultuurhuis zou bestaan en dat er op die manier een intensere samenwerking tussen de diverse lokale actoren mogelijk is. Voor toerisme is het eveneens belangrijk goed bereikbaar en zichtbaar te zijn voor het publiek. Ook hier geldt dat er naar een nauwere samenwerking met Westrand gestreefd worden.
Verkeersproblemen in de Kaudenaardewijk
De Raad van State meldde het schepencollege enkele verkeersproblemen in de Kaudenaardewijk:
-              Aan afrit 14 staat twee schuine en verouderde verkeersborden in de Kaudenaardestraat. Het schepencollege besliste deze borden te vervangen.
-              Het bord ‘verboden voor motorvoertuigen’ aan de ingang van de beneden Pippezijp aan de Kaudenaardestraat is verdwenen. Hierdoor rijdt er af en toe een quad door. Het schepencollege besliste dit bord terug te plaatsen.
-              De Voorstraat, een officiële straat, is volgens de Raad van Strate momenteel afgesloten.  Deze straat is effectief nog een officiële straat, ook al staat ze niet meer op het stratenplan. De bewoners zijn ingeschreven onder de Kaudenaardestraat. Het betreft echter een doodlopende straat en het stukje tussen het einde van de Voorstraat en de Broekstraat is private eigendom en kan dus niet opengesteld worden voor voetgangers en fietsers, aldus het schepencollege.
-              Er komt een bijkomend paaltje aan de Alenaborre zodat het verkeer er niet meer langs kan.
-              In de Bouwkunstlaan en Schilderkunstlaan mag er gedeeltelijk geparkeerd worden op de voetpaden. De auto’s respecteren echter de anderhalve meter niet die dient vrijgelaten te worden voor voetgangers. Het schepencollege gaat de bewoners een brief sturen met de vraag deze anderhalve meter te respecteren en overhangende takken te snoeien.
-              De vraag van de bewoners van de Rozenlaan om de witte strepen te verwijderen gaat naar de eerstkomende verkeerscommissie. De witte parkeerstrepen staan loodrecht op de voorgevels van de huizen staan en te dicht bij de garages. Als men tot op deze strepen parkeert en er staat een auto aan de overzijde kan de bewoner moeilijk uit de garage rijden. De bewoners vragen deze strepen te verwijderen, waardoor ook parkeerplaats kan gewonnen worden aangezien de parkeerruimte voor een aantal garages nu te kort is om de eigenaar te laten parkeren voor zijn eigen garage, dus deze ruimten blijven permanent onbenut. Zonder de witte strepen zal er over de volledige lengte van de parkeerzone kunnen geparkeerd worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief