DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Toch voldoende woonprojecten in Dilbeek

Het schepencollege kreeg een brief van Wonen Vlaanderen met de mededeling dat de gemeente Dilbeek het groeiritme niet volgt. Het schepencollege maakte een motiveringsnota op. Voor Dilbeek zijn er genoeg projecten gepland volgens het groeiritme, alleen vorderen de projecten niet voldoende. De blokkering van het project Kauwenlaan/Lange Haagstraat (voor 90 huurwoningen en 60 koopwoningen) weegt zwaar door in de balans. De blokkering heeft te maken:
- met de overdracht van het deel Haviland aan de Volkshuisvesting
- met de verplichte archeologische opgraving
Toch vuurwerk op kermis Sint-Anna-Pede
Het schepencollege geeft de organistoren van de kermis van Sint-Anna-Pede de toelating om vuurwerk af te steken op de wei naast de kerk van Sint-Anna-Pede. Een landbouwer uit de buurt had dit vuurwerk graag verboden gezien. Het kampvuur wordt wel verboden. Wel maant het schepencollege de organisatoren aan om maximaal veiligheidsmaatregelen te treffen.
Aankoop perceel in natuurgebied Jan De Trochstraat (Plankenveld)
Het schepencollege gaat onderhandelen met de eigenaar van het perceel naast het voetbalveld in Plankenveld, de stichting Maharishi Global Financing, voor de aankoop van dit natuurgebied. Het gemeentebestuur kan voor deze aankoop subsidies krijgen van de Vlaamse Overheid en de provincie Vlaams-Brabant. De aankoop van het perceel past in het milieubeleidsplan 2005-2013. Na de aankoop zal een beheersplan opgemaakt worden.
Opening nachtwinkel
Vanaf 16 juli, gaat er weer een nachtwinkel open op de Ninoofsesteenweg 958 in Schepdaal. Burgemeester Stefaan Platteau betreurt dat de hogere overheid de hoge openingstaks van 12.000 euro bijna halveerde tot 6.500 euro om de wildgroei van nachtwinkels in te dijken. Jaarlijks moeten de nachtwinkels in Dilbeek ook nog 1.500 euro belasting betalen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief