Gemeenteplein GROOT-BIJGAARDEN wordt dringend geasfalteerd

C21

Gemeenteplein GROOT-BIJGAARDEN wordt dringend geasfalteerd

Editiepajot_werken_2010_p200

Het schepencollege van Dilbeek heeft beslist dat een deel van de oppervlakte van het Gemeenteplein in Groot-Bijgaarden dringend dient geasfalteerd te worden en dit zonder een bouwvergunning af te wachten. “De gevaarssituatie door de vele losliggende of helemaal verdwenen kasseitjes maakt dat we geen maanden kunnen wachten op een normale administratieve afhandeling met het risico dat er vandaag of morgen een ernstig ongeval gebeurt”, zegt schepen van Openbare Werken Luc Deleu.

Het College wijkt dus af van de normale administratieve rechtsgang en de gouverneur zal dus waarschijnlijk moeten tussenbeide komen om te beslissen dat het schepencollege de nodige motieven had om dergelijke drastische beslissing te nemen.
De Brusselstraat en de aanzetten in de Isidoor Van Beverenstraat en de Gossetlaan worden met asfalt bedekt. Dat gebeurt normaliter in de tweede helft van de maand september na de goedkeuring van het bestek door de gemeenteraad op 4 september. Op 10 september kan het schepencollege dan het definitieve startsein geven voor de hoogdringende werken. Intussen heeft de gemeentelijke dienst Openbare Werken al signalisatie geplaatst aan de aanzet in de Isidoor Van Beverenstraat om fietsers en bromfietsers te waarschuwen voor de gevaarlijke situatie.
Na de dringende asfaltering wordt een nieuw dossier voor de herbestrating van het Gemeenteplein in Groot-Bijgaarden opgemaakt. Deze werken worden opgenomen in het budget 2013.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief