DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Vier digitale borden

Er komen vier digitale borden bij voor de gemeentelijke basisscholen. Volgend jaar wordt een digitaal bord voor de muziekacademie aangekocht. Oorspronkelijk was het de bedoeling dit jaar vijf digitale borden aan te kopen maar de offertes overschreden het geraamde bedrag. Daarom besliste het schepencollege vier in plaats van vijf digitale borden aan te kopen. De aankoop van 4 digitale borden kost € 17.424 incl. 21% btw.
De Week van de Smaak
De Week van de Smaak van 15 tot 25 november staat dit jaar in Dilbeek in het teken van “de smaak van thuis”. Het schepencollege gaat akkoord om in het raam van het project ‘Samen inburgeren’ samen met Café Combinne en het Neerhof de deelnemers van ‘Samen inburgeren’ te laten deelnemen aan een workshop ‘Tapas maken met bier’. Deze workshop heeft plaats op zondag 18 november 2012 in het Neerhof. Dit initiatief kost ongeveer 300 euro voor 10 inburgeraars en hun begeleiders.
Nieuwe netten voor Ten Gaerde
Het schepencollege gaat akkoord een investeringstoelage (na het voorleggen van de factuur) uit te betalen aan de vzw Ten Gaerde voor de aankoop van nieuwe netten voor de nieuwe palen volley/badminton en tennis en de aankoop van twee banken. De aankoop omvat 3 badmintonnetten en steunpalen, 3 volleynetten, 3 tennisnetten en 2 banken. Deze aankoop is een gevolg van de vernieuwde vloer in de sporthal Ten Gaerde.
Regeling plukken van fruit in boomgaard La Motte
De jongste twee jaar stelde de gemeente vast dat iemand (of een firma) alle appels en peren in een ruk afplukt in de boomgaard van La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle. Met plukkorven en ladders komt men in groep alles afplukken. Mogelijk zijn het mensen (of een firma) die de vruchten verwerken tot sap.
Hierdoor hebben de wandelaars, bezoekers en de schoolkinderen van La Motte geen kans meer om een vrucht te plukken in de boomgaard. En het is net de bedoeling zoveel mogelijk mensen van de boomgaard te laten genieten van het fruit in de boomgaard. Daarom laat het schepencollege aan de ingangen van de boomgaard volgende gebruiksregels uithangen:
Pluk je een appel of een peer: geen probleem en laat ze je smaken
Wil je meerdere vruchten: geen probleem op voorwaarde dat je er voldoende laat hangen voor andere bezoekers
Wil je veel (of alles) plukken: dit is niet toegelaten zonder voorafgaande toelating van het gemeentebestuur
Geen bussen meer in Spanjebergstraat?
Francy Peeters, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant meldt dat hij de brief van het schepencollege goed heeft ontvangen. In die brief vraagt het schepencollege om de buslijnen om te leiden die via de Spanjebergstraat in Dilbeek rijden. De bussen veroorzaken vele trillingen in woningen. Directeur Peeters laat die aanvraag onderzoeken.
Geluidsschermen rond Makady in Itterbeek
De milieudienst van Dilbeek heeft een gunstig advies gegeven voor het plaatsen van geluidsschermen rondom een technische installatie van een kmo-gebouw (bvba Makady) langs de Itterbeeksebaan 69, Itterbeek. Hiermede wordt tegemoet gekomen aan de geluidshinder die sinds de opstart van het bedrijf voor hinder zorgde in de omgeving. De geplaatste geluidsschermen maken integraal deel uit van het bestaand gebouw en sluiten qua structuur en kleur perfect aan bij de gebouwen. Dat de geluidspanelen reeds werden uitgevoerd is een gevolg van het aandringen van het gemeentebestuur sinds een aantal maanden om de geluidshinder zo snel als mogelijk te reduceren.
De geluidswanden staan rondom de technische installatie die zich binnen de grondoppervlakte van het gebouw bevindt. Door het plaatsen van de geluidswanden worden de bestaande gevels van het gebouw doorgetrokken. De geluidswanden hebben een totale breedte van 19 m en een hoogte van 7 m en situeren zich aan de linker achterzijde van het gebouw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief