SCHEPDAAL – Twintigste editie Jospop feest stevig door op zaterdag

C21

SCHEPDAAL – Twintigste editie Jospop feest stevig door op zaterdag

Editiepajot_dilbeek_schepdaal_jospop_2012_foto_niels_vanden_driessche__3_
Foto's © Niels Vanden Driessche
 
Editiepajot_dilbeek_schepdaal_jospop_2012_foto_niels_vanden_driessche
Foto's © Niels Vanden Driessche
 
Editiepajot_dilbeek_schepdaal_jospop_2012_foto_niels_vanden_driessche__1_
Foto's © Niels Vanden Driessche
 
Editiepajot_dilbeek_schepdaal_jospop_2012_foto_niels_vanden_driessche__2_
Foto's © Niels Vanden Driessche
 

Eerder kon u op onze website al sfeerbeelden van op de Schepdaalse Jospop-wei op vrijdag, maar ook zaterdag waren de talrijke bezoekers nog niet uitgefeest. Gisteren mochten onder andere Stereo Killah Squad, Kraantje Pappie en ’t Hof van Commerce de wei onveilig maken. Samtex, het trio rond Studio Brussel-presentator Sam De Bruyn, mocht de boel afsluiten.

Een zacht weertje en het uitblijven van de voorspelde regen zorgden er voor dat de klimatologische omstandigheden alvast goed zaten boven Schepdaal. Nadat in de namiddag enkele mindere goden de boel op gang mochten trekken, was het vanaf 17u de beurt aan de echte kleppers. Aan de Main Stage konden de aanwezige Jospoppers zo achtereenvolgens Das Pop, De Mens, Kraantje Pappie, School Is Cool, Absynthe Minded, ’t Hof van Commerce en Samtex aan het werk zien. De Marquee was dan weer gereserveerd voor mensen die eerder hun gading vinden in de elektronische muziekgenres.
Waar Das Pop er als eerste al probeerde om de vlam in de pan te laten slaan, ging De Mens maar al te graag op datzelfde elan door. De groep rond Frank Vander linden mocht dit jaar – net als Jospop – twintig kaarsjes uitblazen, maar liet duidelijk zien dat er nog geen roest op hun formatie zit. Na hun optreden nam de gemiddelde leeftijd aan de Main Stage plots een duik, iets waarvoor de oorzaak gezocht mocht worden bij het Nederlandse hiphoptrio Kraantje Pappie. Met hun opzwepende rapnummers kregen al snel het publiek mee, met als hoogtepunt een onvervalste stagedive van de frontman en een uitzinnige menigte bij hun grootste hit Waar Is Kraan? Okselvijvers alom, maar daar leek niemand zich echt aan te storen.
Met School Is Cool en Absynthe Minded werd de focus terug richting popmuziek gelegd, een goed moment om te bekomen van de vorige groepen. Mensen die liever het strakke tempo bleven volhouden, konden nog altijd terecht aan de Marquee waar Highbloo en The Oddworld met hun beats heel wat feestgangers konden bekoren. ’t Hof van Commerce mocht daarna nog het hoofdpodium inpalmen, waar Flip Kowlier en de zijnen maar al te graag dankbaar gebruik van maakten om de temperatuur terug een paar graden de hoogte in te sturen. In quasi onverstaanbaar West-Vlaams maar bezield zoals altijd jutten ze het publiek nog een voorlaatste keer op, waarna Samtex de honneurs mocht waarnemen om een denderend Jospop 2012 af te sluiten.
Een kleine negatieve kanttekening diende gemaakt te worden op de camping van de festivalweide. Daar waren zaterdagavond vandalen te werk gegaan, met verschillende opengesneden en beroofde tenten tot gevolg. De daders werden opgemerkt door enkele kampeerders en de politie werd er dan ook snel bijgehaald. Die noteerden de gegevens van minstens één verdachte. Verscheidene kampeerders besloten hierdoor vroeger huiswaarts te keren dan verwacht. Een lichte en jammere domper op de feestvreugde tijdens deze jubileumeditie van Jospop dus.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2012
Niels Vanden Driessche
Niels Vanden Driessche
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief