DILBEEK - Colruyt wil doorzetten ondanks hangende procedures

C21

DILBEEK - Colruyt wil doorzetten ondanks hangende procedures

Editiepajot_dilbeek
INgezonden foto
 

De alleenstaande woning aan de Bettendries-site te Itterbeek ging tegen de vlakte. De groep Colruyt zet hiermee een nieuw stapje voorwaarts met het oog op de realisatie van een nieuwe winkel die Groot-Dilbeek maar ook Vlezenbeek, Lennik en Roosdaal moet bedienen. Dit is niet naar de zin van het plaatselijke buurtcomité dat respect vraagt voor de lopende rechtsprocedures tegen het project.

Colruyt beschikt over een bouwvergunning sinds januari en kan theoretisch dus starten met de werken aan de Herdebeekstraat in Itterbeek. Er lopen echter nog twee procedures tegen het grote winkelproject: een bij de Raad van State en een bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. In september velt deze laatste Raad wellicht een eerste arrest over de gevraagde schorsing van de bouwvergunning. Later dit jaar volgt dan het definitieve arrest met - al dan niet - de vernietiging van de bouwvergunning.
“De buurtbewoners en hun ruim 600 medestanders – waarvan velen Colruyt-klant zijn - moeten jammer genoeg vaststellen dat de bekende onderneming uit Halle de resultaten van lopende rechtsprocedures niet wenst af te wachten. Als Colruyt inderdaad zou starten met concrete bouwwerken toont zij weinig respect voor het rechtssysteem in ons land. Ze nemen dan wel een groot risico qua bedrijfsimago en qua kosten wanneer de vergunning later dit jaar zou vernietigd worden”, aldus de eerste reactie van het buurtcomité, dat zich de volgende dagen zal beraden over de situatie.
Colruyt rekent op 1200 à 1300 klanten per dag in Itterbeek. De impact op de mobiliteit en de leefbaarheid in Itterbeek zal enorm zijn, voor de buurtbewoners maar tevens voor het ganse Breugheldorp Sint-Anna-Pede, vreest het buurtcomité.

Colruyt is er met de werken begonnen omdat ze zeker zijn dat de winkel er zal komen.. Zij zeggen dat ze de nodige vergunningen op zak hebben om er mee door te gaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief