DILBEEK - Sprokklels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokklels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Meer politiecontrole aan gemeentehuis

Aan de achterkant van het gemeentehuis worden regelmatig lege flessen en restanten van drugs gevonden. Het schepencollege vraagt de politie voortaan regelmatig te patrouilleren.
Via de dienst gebouwen wordt ook nagegaan of de verlichting kan verbeterd worden. Het schepencollege vraagt de politie ook regelmatig te controleren aan de GEN-werken. Er wordt vaak te vroeg ’s ochtends begonnen en de vrachtwagens nemen niet de aangeduide routes.
Publiciteit verkiezingen
Provinciegouverneur De Witte laat het schepencollege weten dat hij een klacht heeft ontvangen van Piet Ronsijn i.v.m. de beslissing van het gemeentebestuur om geen gemeentelijke aanplakborden te voorzien voor verkiezingspropaganda. De gouverneur deelt mee dat hij niet zal optreden tegen deze beslissing omdat deze materie tot de gemeentelijke autonomie behoort.
Optreden circus
Het schepencollege geeft de toestemming aan het Circus Gebroeders Pauwels uit Boom om voorstellingen te geven van 15 tot en met 19 september 2012 op het zogenaamde patattenveld in Dilbeek.
Aankoop 2 tv-toestellen
Het schepencollege gaat akkoord met het voorstel van de ICT-dienst om naar aanleiding van de verkiezingen van 14 oktober 2012 twee tv-toestellen aan te kopen voor het tonen van een instructievideo. In deze video, gemaakt in opdracht van het agentschap voor Binnenlands Bestuur, wordt aan de kiezer uitgelegd hoe er elektronisch moet gestemd worden met het nieuw digitaal stemsysteem. De bedoeling is om deze toestellen, vanaf september, te plaatsen op een aantal openbare plaatsen (Westrand, Breugeldal, jaarmarkt Dilbeek,…) om op die manier de burger kennis te laten maken met de nieuwe manier van stemmen. Na de verkiezingen kunnen deze toestellen worden opgenomen in het reeds bestaande uitleensysteem om gebruikt te worden door de verschillende diensten o.a. cultuur, jeugd,…. De twee toestellen kosten samen   € 943,80 incl. 21% btw.
Sportaccommodaties Plankenveld: overlast
Het schepencollege laat samen met voetbalclub Daring Bodegem vzw onderzoeken om een wegneembare paal te plaatsen langs de voetbalkantine op het Plankenveld. Deze paal moet verhinderen dat auto’s nog binnenrijden en allerlei hinder veroorzaken. Een draadafsluiting is geen optie omdat vrachtwagens, tractoren, hulpdiensten moeten kunnen doorrijden en gemakkelijk draaien. Bijgevolg is een draadafsluiting aan de straat of aan de rechterkant van de kantine af te raden.
Voetgangerstunnel wordt gereinigd
Het schepencollege heeft de dienst “openbare reinheid” de opdracht gegeven de voetgangerstunnel onder de Ninoofsesteenweg een degelijke onderhoudsbeurt te geven. Een inwoner klaagde over de gebrekkige verlichting, uitwerpselen, glasscherven, enz.
Herinrichting schoolomgeving Broederschool
De schoolomgeving aan de Broederschool in Groot-Bijgaarden wordt aangepast. De werken worden voor 80 % gesubsidieerd door provincie. Het toegekende subsidiebedrag bedraagt 20.360,98 euro.
Een overzicht van de maatregelen en bijhorende kosten:
- Aankoop 16 octopusbeugels: € 9.486,40
- Aankoop en plaatsing parkeerverbodsborden Sint-Wivinadreef, H.Placestraat (zoenzone-stroken) en oversteekplaats Molenberg: € 549,760
- Aankoop en plaatsing elektronisch zone 30-bord: € 3.985,74
- Vernieuwen wegdek + plaatsen beugels kruispunt Wolsemstraat: € 18.757 + € 5.946
Het parkeerregime in de Sint-Wivinadreef en de H. Placestraat wordt ook gewijzigd.
Dienstweg naar Isidoor Van Beverenstraat/brug E40
Tijdens het weekend van 5 augustus werden heel wat touringcars van Reizen Lauwers geverbaliseerd voor het gebruiken van de dienstweg die naar de Isidoor Van Beverenstraat leidt. Zij zijn één van   de grootste klanten van de Carestel en dit wegrestaurant wil deze uiteraard niet verliezen. De technische verkeerscommissie besprak al deze problematiek. De dienstweg wordt vaak als afrit genomen en genereert veel sluipverkeer. Naar aanleiding daarvan werd een schrijven gericht naar AWV om de plannen te weten inzake het al dan niet afsluiten van deze dienstweg. Tot op heden werd nog geen reactie ontvangen. Daarom heeft het schepencollege beslist opnieuw een brief te richten naar AWV met de vraag in welke mate hun dienst van plan is om deze wegen af te sluiten voor doorgaand verkeer.
Buslijnen Spanjebergstraat
Naar aanleiding van een brief van het schepencollege heeft De Lijn geantwoord dat de reisweg van lijn 820 werd aangepast zodat deze via de Baron de Vironlaan rijdt. De lijnen 129 en 136 blijven via de Spanjebergstraat rijden, anders wordt het centrum van Dilbeek niet meer bediend. Deze beide lijnen komen namelijk uit Brussel via de N8 en passeren eerst de Baron de Vironlaan. De Lijn telt heel wat reizigers aan de haltes in de Spanjebergstraat en de Heetveldelaan. De Lijn is dan ook voorstander van het behoud van de Spanjebergstraat voor het busverkeer.
Verkeersgeleider De Heetveldelaan / Levoldlaan
Het schepencollege gaat in op het voorstel van de technische verkeerscommissie om de verkeersgeleider aan De Heetveldelaan en de Levoldlaan te vergroten en een bord C1 te plaatsen, zodat de weg versmalt en het duidelijker is dat enkel het verkeer dat vanuit het CC Westrand richting de De Heetveldelaan rijdt rechts naast de geleider (en dus tussen de geleider en het ‘patattenveld’) mag rijden.
De politie had immers vastgesteld dat de verkeersgeleider, gelegen op het kruispunt van De Heetveldelaan met de Levoldlaan, waar onlangs de verkeerssituatie gewijzigd werd door het aanbrengen van een bord D1, niet duidelijk is. Het bord verbiedt het verkeer komende uit De Heetveldelaan om links van de vluchtheuvel te rijden en verplicht de chauffeurs om de verkeersgeleider links te laten. Dit wordt echter niet altijd gerespecteerd omdat de situatie niet duidelijk is met het aanwezige verkeersbord. Bovendien is de ruimte naast de verkeersgeleider zodanig breed dat er gemakkelijk in twee richtingen kan gereden worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief