DILBEEK - CD&V-DNA! trekt campagne op gang

C21

DILBEEK - CD&V-DNA! trekt campagne op gang

Editiepajot_dilbeek_cd_v_en_dna_verkiezingen_foto_jan_margot
Foto © Jan Margot
 

Deze week is in Dilbeek de verkiezingscampagne op gang getrokken. Waar kandidaten uit andere partijen dit eerder individueel aanpakken, en borden plaatsen in alle mogelijke kleuren en formaten, valt de campagne van CD&V-DNA! op door haar groepsaanpak: beide partners voeren campagne op een eigen manier, maar de stijl is gestroomlijnd. Beide partners scharen zich achter een gezamenlijk programma, waaraan de voorbije maanden hard is gewerkt. Met programma is voor hen geen verkiezingspamflet, maar wel een document dat creatief inspeelt op wat voor Dilbeek nodig en wenselijk is, en dat ook realistisch en haalbaar is.

De voorbije jaren maakten onze mandatarissen duidelijk het verschil. Voor zowat elke realisatie trokken zij de kar, vaak tegen de wind in. Maar het werk is niet af en er zijn nog veel domeinen waarop we meer onze stempel willen drukken.
Een visie voor de toekomst
Voor ons moet Dilbeek opnieuw een voorbeeldgemeente worden. Met een ambitieuze langetermijnvisie willen wij blijven inzetten op duurzame investeringen en een kwaliteitsvol bestuur. Wij willen het werken en wonen, leven en bewegen in Dilbeek aangenamer maken. De mensen moeten zich samen meer thuis voelen, en waar nodig met zorg en ondersteuning omringd.
Tijd voor een revolutie op het Dilbeeks openbaar domein
Eén van de speerpunten is het vernieuwen van de publieke ruimte. Oplapwerk aan voetpaden en wegen volgens het principe ‘u vraagt, wij draaien’ is niet meer van deze tijd; wij kiezen voor grondige en doordachte herinrichting én onderhoud en wij willen dat Dilbeek ook een fietsparadijs wordt, waar veiligheid en leefbaarheid voorop staan.
De lijst van en voor de vrijwilliger
CD&V-DNA! is en blijft de lijst van en voor de vrijwilliger. Ook in de toekomst willen we blijven inzetten op het verenigingsleven en de vrijwilligers. Het bestuur moet initiatieven mogelijk maken, ondersteunen en versterken. Integratie en sociale samenhang start met het stimuleren van ontmoetingen, soms formeel maar liever nog toevallig. Daarom willen we actief inzetten op wijken en welzijn en zo voorkomen dat we verder evolueren naar een slaapgemeente.
De kandidaten
De lijst is volledig en alle 35 de kandidaten zijn zeer gemotiveerd om zich ten volle in te zetten voor Dilbeek.
1 Elke Zelderloo
2 Jef Vanderoost
3 Rita Dedobbeleer
4 Jan Margot
5 Bernadette Groenweghe-Van Coillie
6 Jos Crabbe
7 Ivo Peeters
8 Erik Van Cauter
9 Joske Meert-Raspé
10 Gino Roesems
11 Marina Evens
12 Omer Langhendries
13 Natasha Rakhovitch
14 Herwig Troost
15 Hannelore Piens
16 Patrick Ledoux
17 Caroline De Jonge
18 Monique Segers
19 Erik De Schrijver
20 Bart Hoogwijs
21 Barbara Janssens
22 Dorien Straetmans
23 Christine Lonneux
24 Emmanuel Ryckaert
25 Lies Vereecke
26 Reindert De Schryver
27 Janien De Pauw
28 Walter Killens
29 Sien De Meûter
30 Yann Robbe
31 Griet De Kimpe
32 Sven Debeck
33 Martine Pitteljon
34 Julien Sergoigne
35 Georges De Vliegher
Gedeputeerde en voormalig eerste Schepen Elke Zelderloo trekt de lijst. Vanuit CD&V volgen daarop de sterkhouders in het college: eerste schepen Jef Vanderoost en schepen Rita Dedobbeleer op plaats 2 en 3.
Schepen Lies Vereecke vertoeft samen met haar DNA-collega’s in groep vanaf plaats 25.
Alle huidige mandatarissen van CD&V en DNA! nemen opnieuw deel. De lijst wordt geduwd door ervaren rotten Georges De Vliegher en Julien Sergoigne, beide oud-schepenen. Aan de kop van de lijst staat nog meer ervaring: fractievoorzitter Jan Margot op plaats 4 en OCMW-bureaulid Bernadette Van Coillie op 5. Raadslid Jos Crabbe komt thuis bij de groep van zijn hart op plaats 6. OCMW-raadslid Erik De Schrijver trekt de 2e kolom. Reindert De Schrijver en Martine Pitteljon versterken opnieuw de DNA!-ploeg.
Bij CD&V neemt ook afdelingsvoorzitter Ivo Peeters, voormalig gemeente- en OCMW-raadslid, opnieuw actief een plaats op, gevolgd door Erik Van Cauter, eveneens voormalig gemeente- en OCMW-raadslid.
Natuurlijk zijn er ook heel wat nieuwkomers en jonge aanwinsten. DNA! brengt met Griet De Kimpe, Sien De Meuter en Janien De Pauw drie nieuwe straffe madammen op de lijst. Walter Killens, Sven Debeck en Yann Robbe zijn drie nieuwe mannelijke sterkhouders. 
In het kader van een sterke vernieuwing, trekt bij CD&V Bart Hoogwijs, jeugdcoördinator van DAC, een groep enthousiaste nieuwe jongeren met Hannelore Piens, Barbara Janssens, Dorien Straetmans (19), Christine Lonneux en Emmanuel Ryckaert (de jongerenvoorzitter).
Daarnaast brengt CD&V een aantal gevestigde waarden en nieuwe aanwinsten uit de deelgemeenten samen: Omer Langhendries uit Dilbeek en Herwig Troost uit Savio. Itterbeek kan opnieuw rekenen op Marina Evens en in Kapelle krijgt Joske Meert-Raspé versterking van Gino Roesems en nieuwe Belg Natasha Rakhovitch. In Schepdaal tenslotte krijgen Erik Van Cauter en Caroline De Jonge versterking met Patrick Ledoux en Monique Segers.
Lijsttrekker elke Zelderloo:
“CD&V en DNA! trekken als kartel naar de verkiezingen onder het motto ‘samen anders’. Wij zijn er van overtuigd dat we samen van Dilbeek een betere gemeente kunnen maken. Onze bestuurders hebben de voorbije 6 jaar in hun beleidsdomeinen aangetoond dat besturen met visie en daadkracht mogelijk is: wij maken vandaag al het verschil. Spijtig genoeg werden niet alle bevoegdheden even goed bediend, ondanks ons aandringen. Er is er nog veel werk aan de winkel om de achterstand weg te werken, denk maar onze sterk verouderde en onveilige openbare ruimte. Als u ons de kans geeft, bewijzen wij graag dat het ook daar anders en beter kan.”
Meer informatie over elke kandidaat op www.cdenvdna.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2012
Gerrit Achterland
Jan Margot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief