DILBEEK - Dagverzorgingscentrum Breugheldal bestaat tien jaar

C21

DILBEEK - Dagverzorgingscentrum Breugheldal bestaat tien jaar

Editiepajot_dilbeek_10_jaar_dagverzorging_ocmw_foto_gerrit_achterland
Het dagverzorgingscentrum Breugheldal vierde maandag zijn tiende verjaardag. - Foto © Gerrit Achterland
 

Het dagverzorgingscentrum van Breugheldal bestaat tien jaar. Voor die gelegenheid kregen de gebruikers van het centrum een feestelijk maal aangeboden. Het dagverzorgingscentrum startte zijn werking in september 2002 en was in onze regio pionier in vergelijking met andere regio’s als Leuven en de provincies Limburg en Antwerpen.

OCMW-voorzitter Luc De Backer zei in zijn gelegenheidstoespraak dat een groeiende groep zestigplussers zorg, toezicht of gezelschap nodig heeft. Van de meer dan veertigduizend inwoners van Dilbeek is een kwart 65-plussers. De meesten trekken zich nog goed uit de slag, maar het risico op vereenzaming, verveling en zwaarmoedigheid stijgt met de jaren, zei OCMW-voorzitter Luc De Backer.
“Maar de tijd is al lang voorbij dat ouderen moeten kiezen tussen thuis verkommeren of naar een woonzorgcentrum gaan. Met de steun van de thuiszorg wil een dagverzorgingscentrum, een lokaal dienstencentrum en buurtgebonden projecten de levenskwaliteit van deze leeftijdsgroep verhogen. De dagverzorgingscentra ondersteunen gebruiker en mantelzorger zodat die kan gaan werken terwijl de zorgbehoevende oudere wordt opgevangen en in zijn vertrouwde omgeving kan blijven. Overdag krijgt hij of zij gepaste zorgen en een zinvolle daginvulling en kan hij of zij sociale contacten leggen’’, aldus OCMW-voorzitter Luc De Backer.
Bij de start van het dagverzorgingscentrum kwamen er ongeveer negen gebruikers per dag. Vandaag komen er gemiddeld 15 personen. In de tien jaar van het dagverzorgingscentrum van Dilbeek hebben ongeveer 220 personen van het centrum gebruik gemaakt. OCMW-voorzitter Luc De Backer: “We draaien nu op volle kracht. We investeerden dit jaar in een aangepast busje voor het dagelijkse vervoer en we onderzoeken de mogelijkheid voor de verdere uitbouw van onze werking. Tenslotte dank ik de vrijwilligers die deze werking mogelijk maken’’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief