Het gemeentehuis van DILBEEK kleurt groen en rood

C21

Het gemeentehuis van DILBEEK kleurt groen en rood

Editiepajot_dilbeek_gemeentehuis_klerut_groen_en_rood_foto_jasper_de_jonge
Foto © Jasper De Jonge
 

Het voorbije weekend hebben de inwoners en bezoekers van het centrum van Dilbeek twee keer moeten kijken omdat ze hun ogen niet konden geloven. Het gemeentehuis was op mysterieuze wijze gehuld in feeëriek rood en groen.

“Wij kozen voor deze ludieke actie om in de schijnwerpers te zetten dat Dilbeek dringend nood heeft aan meer goede progressieve ideeën en beleid”, zegt Jasper De Jonge (derde plaats voor GROEN - sp.a). “Wij hopen dat het gemeentehuis na 14 oktober ook binnenin wat meer groen en rood kleurt, Dilbeek heeft er meer dan nood aan.”
Volgens GROEN - sp.a moeten de prioriteiten dringend verlegd worden: proactief beleid op het gebied van mobiliteit in plaats van alleen maar putjes vullen, volop de keuze voor openbaar groen in plaats van grind én voldoende middelen voor het OCMW. De noodzaak voor deze nieuwe prioriteiten is een gevolg van een - al meer dan 20 jaar durend - slecht beleid van LVBurgemeester-Open VLD en CD&V.
Voor de campagne koos GROEN - sp.a uit ecologisch perspectief expliciet voor minder affiches maar voor meer originele acties zoals deze. Dit in contrast met de totaal overdreven manier van plakken van de meerderheidspartijen, vooral van Open VLD. Karel De Ridder (GROEN) sloot af: “De meerderheid had beter wat meer beleid gevoerd de voorbije zes jaar in plaats van heel Dilbeek volledig vol te plakken met hun koppen. Ik snap echt niet waar ze zo fier op zijn, veel hebben ze alleszins niet bewezen.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2012
Gerrit Achterland
Jasper De Jonge
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief