DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Politie Dilbeek oefent in Aalst

De politie gaat voor haar schietoefeningen naar een schietstand in Aalst. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de politie zou gaan oefenen in een schietstand in Halle, maar die kreeg in juli geen uitbatingsvergunning meer. Bijgevolg moest de politie op zoek naar alternatieven. Een aantal schietstanden werd bevraagd en het enige mogelijke alternatief is de schietstand in Aalst.
De schietstand van Aalst voldoet ruimschoots aan de normen en verwachtingen en is bovendien makkelijk bereikbaar, waardoor er niet al te veel tijd verloren gaat bij de verplaatsingen van en naar de zaal. Een bijkomend voordeel is bovendien dat er een grote kluis ter beschikking staat waar voldoende oefenmunitie kan bewaard worden. Op deze manier wordt er vermeden dat voor elke nieuwe les munitie moet vervoerd worden. De kostprijs voor het huren van deze schietstand bedraagt € 4.114,00 voor dienstjaar 2012 en € 11.858,00 voor 2013.
Naam Kasteelhoeve blijft
Bij sommige inwoners heerst er nog verwarring over de benaming van de verschillende administratieve gebouwen. Het schepencollege besliste de benaming kasteel voor het gemeentehuis en kasteelhoeve voor het administratieve gebouw in de De Heetveldelaan te behouden.
Restauratiepremie voor kasteel van Groot-Bijgaarden
De donjon van het kasteel van Groot-Bijgaarden wordt gerestaureerd. De Vlaamse regering kent hiervoor een restauratiepremie toe van 50 % toe. Ook de provincie en de gemeente Dilbeek moeten elk 15 % van de restauratiekosten dragen. De kostprijs van de werken werd in oktober 2009 geraamd op 1.060.331,49€.
Nieuwe verlichting voor parking Westrand
De verlichting op de parking van Westrand is onvoldoende en verouderd. Daarom vroeg het schepencollege de Intercommunale Iverlek naar een offerte voor het aanpassen van deze verlichting. De verlichting wordt vernieuwd voor € 22.638,46, btw incl. Dit dossier moet nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad in oktober.
Jeugdcentrum Castelhof open eind september
De opening van Jeugdcentrum Castelhof na afwerking Fase 5 heeft plaats tijdens het weekend van 28 tot 30 september 2012. Het openingsprogramma ligt in grote lijnen vast.
Vrijdag 28 september:
•             19u: receptie + rondleiding onder muzikale begeleiding
•             20u – 20u30: officiële opening
•             20u30: start politiek debat met moderator Michaël Vandroogenbroeck (past in het project van Steunpunt Jeugd om tijdens het weekend van 28 tot 30 september in Vlaanderen politieke jeugddebatten te organiseren).
Zaterdag 29 september:
•             16u: animatie, activiteiten, workshops voor +12-jarigen
•             20u: start optredens
Zondag 30 september:
•             13u: ledenwerving en voorstelling van de werking door de Dilbeekse jeugdverenigingen
•             14u: animatie, activiteiten, workshops voor -12-jarigen
•             18u30: bedankingsbbq voor de vrijwilligers van het Dilbeekse jeugdwerk
Scouts Paloke op speelplein Begijnenborre
De scouts van Paloke gebruiken de lokalen van Begijnenborre tot wanneer ze hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe lokalen. De oude lokalen van de scouts zijn al ontmanteld en niet meer veilig voor gebruik.
Geen zitbanken weg in de Loveldwijk en Zuurweidewijk
Op de jongste gemeenteraad werd de vraag gesteld waarom sommige zitbanken in de Loveldwijk en de Zuurweidewijk verwijderd zijn. Bij nazicht stelde de gemeentelijke dienst Groen vast dat in de wijken Loveld en Zuurweide helemaal geen zitbanken werden weggenomen.
Machines op recyclagepark worden beveiligd
Het schepencollege heeft beslist een track-and-tracesysteem te installeren in de nieuwe hakselaar op het recyclagepark na de diefstal van de verreiker enkele maanden geleden.
 Het systeem zelf kost 675 euro + btw. Het abonnement op het systeem en het gebruik van de software kost 195 euro + btw per jaar (jaarlijks opzegbaar). Track-and-trace is een voertuigvolg- en ritregistratiedienst van een Nederlandse firma.
Het systeem is gebaseerd op het afbakenen van een veilige zone (bv. het recyclagepark) rond de machine. Zodra een beveiligde machine buiten de ingestelde zone verplaatst wordt, wordt een sms en/of e-mail gestuurd naar een bevoegde persoon. Beveiligde machines zijn ook in real-time op detailkaart te volgen. Dit vergemakkelijkt de opsporing bij mogelijke diefstal. Mogelijk wordt de nog aan te kopen graafmachine ook toegerust met hetzelfde systeem.
Kwaliteit van de vuilniszakken
Op de jongste gemeenteraad werd gepraat over de kwaliteit van de vuilniszakken. De zakken wegen minder dan voorzien in het bestek, werd geopperd. Het schepencollege antwoordt nu dat de keuze van de vuilniszakken gemaakt is op basis van een bestek met gunningscriteria (kostprijs, treksterkte, scheurweerstand, sterkte trekbandsluiting,…), die een objectieve vergelijking mogelijk maken. Bij de praktijktesten, die hiervoor worden uitgevoerd, wordt gebruik gemaakt van 20 kg afval per zak, wat al een overgewicht is van 5 kg (toegelaten gewicht = 15 kg; in vele andere gemeenten is het toegelaten gewicht 7,5 kg). Zo blijft het aantal zakken, dat geruild moet worden, omwille van problemen met lasnaden bv., altijd beperkt.
Het gewicht van de zak is geen criterium, hoewel een dikkere zak sterker kan aanvoelen. Bij de nieuwe bestelling werd met dit gevoelsargument rekening gehouden.  
Fietsrekken aan chiro Iris en muziekacademie
Het schepencollege laat een nieuwe fietsstalling plaatsen aan chiro Iris in de Kaudenaardewijk. Het fietsrek rechtover de kerk is ook aan vervanging toe. Het schepencollege startte een procedure op en de meeste voordelige offerte voor de vervanging van de fietsrekken bedroeg € 1.708,86 (incl.btw) voor de aankoop en levering van 7 fietsrekken (met 6 plaatsen) en 21 slotpalen. Van deze rekken worden ook 2 stuks aan de academie Dil’Arte geplaatst.
Bed and breakfast in Bodegem
Het schepencollege heeft een vergunning afgeleverd voor het verbouwen van een hoeve in de Lange Veldstraat , Sint-Martens-Bodegem tot bed and breakfast (met behoud van een woongelegenheid). De hoeve wordt samen met een van de bijgebouwen omgevormd tot een bed and breakfast met 8 gastenkamers, een ontbijtruimte, een keuken en onthaal. De exploitantenwoning van de bed and breakfast wordt ingericht in een van de bijgebouwen.. Het overblijvende bijgebouw wijzigt niet van functie en zal nog steeds gebruikt worden als tuinberging en garage. De hoeve is bouwfysisch geschikt voor de nieuwe functie. De bestaande structuur van het gebouw wordt behouden en de verbouwingen worden doorgevoerd binnen het bestaand bouwvolume. Het terrein zal negen parkeerplaatsen (waarvan vier overdekte) tellen, wat voldoende is voor de woning en acht gastenkamers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief