N-VA presenteert Witboek veilig verkeer DILBEEK

C21

N-VA presenteert Witboek veilig verkeer DILBEEK

Verkiezingen_14102012_p200

Eind 2011 lanceerde N-VA Dilbeek de webstek www.veiligverkeerdilbeek.be  met als doel om samen met de bevolking de gevaarlijke en onduidelijke verkeerspunten in Dilbeek in kaart te brengen.

"Hiermee willen we aantonen dat voor N-VA verkeersveiligheid voor zowel voetgangers, fietsers als automobilisten een prioriteit is. We peilden welke situaties als onduidelijk, gevaarlijk of verkeerd worden ervaren. Deze werkwijze sluit aan bij dat ander aandachtspunt van N-VA: inspraak en betrokkenheid. De gemeente is namelijk te weinig op de hoogte wat er leeft onder de bevolking. Een degelijk meldpunt met hieraan een opvolgsysteem ontbreekt. Het feit dat er maar liefst 66 unieke verkeerssituaties werden aangegeven en er een kleine 4.000 beoordelingen werden gegeven, toont de grote behoefte hieromtrent aan.
Met dit “witboek veilig verkeer” wil N-VA ook concrete oplossingen aanreiken voor tastbare problemen. Het gaat ons dus niet om louter kreten en loze beloften, wel om het geven van antwoorden en de bereidheid om daadwerkelijk werk te maken van oplossingen. Dit witboek is dan ook een handboek om te komen tot veiliger verkeer in Dilbeek.
Het witboek geeft naast de algemene visie van N-VA op mobiliteit, een overzicht van alle geschetste probleemsituaties met telkens onze visie hoe we het probleem kunnen aanpakken. Vaak zijn kleine ingrepen al voldoende. In meer complexe gevallen, willen we op korte termijn de verkeersonveiligheid verminderen en op lange termijn meer fundamenteel te werk gaan. We geven ook aan wat voor ons prioritair is, want niet alles kan op korte termijn aangepakt worden. Zaken die niet onder de gemeentelijke bevoegdheid vallen, zullen door Willy Segers, Vlaams Parlementslid, bij de bevoegde minister (Crevits) aangekaart worden".
Het witboek is terug te vinden op de N-VA webstek:
Met bijkomende vragen kunt u bij ons terecht op onderstaande gegevens.
Stijn Quaghebeur
Gemeenteraadslid
Voorzitter commissie gebiedsgebonden materies
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2012
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief