Sprokkels uit DILBEEK

C21

Sprokkels uit DILBEEK

Gemeentehuis_dilbeek_p200

Zaklamp voor zieke 60-plussers

Een keer per jaar geeft het gemeentebestuur aan ongeveer 700 zieke 60-plussers een geschenkje. De werkgroep besliste dit jaar een zaklamp te geven.
Subsidie voor deelname aan Special Olympics
De kas van het Bal van de Burgemeester en Schepenen zal Herinckx Werner financieel steunen voor zijn deelname aan de Europese Special Olympics Bowlingtournament in Cyprus van 21 tot 26 oktober 2012. Elke atleet dient zijn vliegtuigticket en uitrusting zelf te betalen.
Herfstbebloeming
Zoals vorig jaar zal de herfstbebloeming volledig uitgevoerd worden met veelkleurige bosviooltjes. Er worden geen chrysanten meer geplant. Naast het bloemenperk op de binnenkoer van La Motte zullen al de bloemperken rond het gemeentehuis (kasteel) nu ook beplant worden. Verder worden de 65 straatbakken en de 4 bloementorens eveneens met violen beplant. Het schepencollege bestelt hiervoor meer dan 5.000 viooltjes. Voor de bebloeming in mei volgend jaar moet de voorraad bloembakken aangevuld worden. Het schepencollege vroeg prijs voor 78 bakken en 68 onderzetters bij 6 firma’s. Een firma uit Lennik bood de gunstigste prijs.
Derde zendmast op Oude Eikelenberg
Er loopt momenteel een stedenbouwkundige vergunningsaanvraag voor het plaatsen van een zendmast in de Oude Eikelenberg. In de omgeving van de nieuw te plaatsen mast bevinden er zich reeds twee zendmasten. Een bevindt zich verder in de Oude Eikelenberg op een afstand van ca. 200 m en wordt uitgebaat door Mobistar. De andere bevindt zich iets verderop langsheen de autosnelweg op een afstand van ca. 440 m (t.h.v. de A. Waucquezlaan) en wordt uitgebaat door Belgacom. Deze mast verdwijnt na het plaatsen van de mast uit de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag.
-In de Oude Eikelenberg zullen er zich dus twee masten bevinden (indien de bouwaanvraag vergund wordt). Het totaal aantal masten in de omgeving blijft dus ongewijzigd.
-De dienst ruimtelijke ordening heeft navraag gedaan bij Belgacom of het niet mogelijk was om hun antennes op de mast van Mobistar te plaatsen. Dit blijkt echter niet mogelijk te zijn. Een kaderovereenkomst tussen het Vlaams gewest en de verschillende telecomoperatoren laat enkel mono-operator basisstations toe langs de autosnelweg .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief