DILBEEK - Ballon van Daan gaat tot Nedersaksen

C21

DILBEEK - Ballon van Daan gaat tot Nedersaksen

Editiepajot_dilbeek_ballonwedstrijd_foto_ingezonden
(foto ingezonden)
 

Jaarlijks bij de aanplanting van de geboorteboomgaard houdt het gemeentebestuur ook een ballonwedstrijd. Dit jaar lieten 125 van de 380 uitgenodigde kinderen geboren in 2011 een ballon op tijdens de aanplanting. 22 kaartjes kwamen binnen de gestelde tijd (1 mei 2012) terug. Veel ballonnen vlogen niet ver door de slechte weersomstandigheden. Veel kaartjes werden gevonden in Grimbergen, Humbeek en Mechelen. De ballonnen van de winnaars geraakten wel over de Belgische grens.

De ballon van Daan Van Kerckhoven uit de Geraardsbergsestraat in Schepdaal vloog het verst. Zijn ballon werd teruggevonden door de familie Goerke Grüner uit Lengerich in Duitsland. Lengerich ligt in Nedersaksen. De ballon van Daan legde een afstand af van 361,1 km.
In diezelfde Duitse deelstaat werd ook de ballon van Lore Van Nooten uit de Populierenlaan in Dilbeek teruggevonden. Haar ballon werd gevonden door Marko Schnither in Lingen. De ballon van Lore legde 336, 7 km af.
De ballon van Thibault Delefortrie uit de Gaasbeekstraat in Itterbeek eindigde derde. Zijn ballon werd teruggevonden in het Nederlandse Ruinen door Hester Armweiden. Ruinen is een deelgemeente van De Wolden in de provincie Drenthe. Zijn ballon legde 293,5 km af.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2012
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief