DILBEEK - The Fortunate Few schakelt hulp in van fans

C21

DILBEEK - The Fortunate Few schakelt hulp in van fans

Editiepajot_dilbeek_the_fortunate_few_foto_niels_vanden_driessche
The Fortunate Few. - Foto © Niels Vanden Driessche
 

De storypopgroep The Fortunate Few trakteerde zijn fans enkele intieme sets aan de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede. De groep rond broer en zus Delcour probeerde op die manier geld bijeen te zamelen om een album op te nemen. Het doel is om die cd in april volgend jaar in de rekken te laten verschijnen, maar daarvoor is eerst €15.000 nodig.

De watermolen van Sint-Gertrudis-Pede vormde zo onder een stilaan ondergaande nazomerzon de ideale setting voor de muziek die The Fortunate Few brengen. Met hun ‘sing and song’-stijl, die op een niet onaardige manier de balans weet te bewaren tussen een herkenbare sound en hun eigen authenticiteit, probeerden ze gisteren dan ook de fans te overtuigen om te investeren in hun project. Via de platenmaatschappij SonicAngel kunnen liefhebbers van de groep geld doneren dat zal gebruikt worden om hun plaat op te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld een fanshare (een ‘aandeel’) kopen voor €10, maar als je liever €500 neertelt voor een akoestische set in je eigen huiskamer, zal ook dat geld integraal naar het album gaan.
The Fortunate Fews debuutsingle Marillon oogstte alvast goeie kritieken, zo werd het nummer gedraaid op Radio 1 en werd het in het Studio Brusselprogramma VI.BE On Air verkozen tot weekwinnaar. Hun tweede single, Sudden Void, sloeg een soortgelijke weg in. De groep hoopt dan ook die trend te kunnen voortzetten op het volledige album, dat – zo hoopt men althans – tegen april 2013 klaar zou moeten zijn.
Wie zin heeft om te luisteren naar wat The Fortunate Few in zijn mars heeft, kan terecht op http://www.sonicangel.com/artist/TheFortunateFew , of vanavond op de Dilbeekse jaarmarkt, waar ze om 21u spelen. De groep heeft ondertussen de kaap van de €10.000 gerond, waardoor hun doelstelling stilaan in zicht komt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2012
Niels Vanden Driessche
Niels Vanden Driessche
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief