Fair Trade in DILBEEK

C21

Fair Trade in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_boerenmarkt_foto_ingezonden__1_
(ingezonden foto)
 

Naar aanleiding van de start van de week van de Fair Trade hebben de leden van de Fair Trade werkgroep van de gemeente Dilbeek op de boerenmarkt een sensibiliseringsactie gevoerd. Fair Trade staat immers niet enkel voor eerlijke handel ten aanzien van producenten en boeren in het Zuiden (Afrika, Zuid-Amerika, Zuid Oost-Azië), maar streeft ook naar het garanderen van een eerlijke prijs naar onze lokale producenten toe. Vandaar werd op de boerenmarkt, waar onze lokale producenten hun (h)eerlijke producten aan de man brengen, een stand uitgebaat, waar eerlijke producten konden worden geproefd. Tevens werd informatie verstrekt over welke groenten en fruit in welke maand best kunnen worden gekocht om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en werd toegelicht waar Fair Trade voor staat en hoe dit kadert binnen internationale samenwerking.

Niettegenstaande het minder goede weer had de stand heel wat succes. Met plezier werd vastgesteld dat de Dilbeekse inwoners weer en wind trotseren om toch maar bij de lokale producenten hun wekelijkse portie groenten en fruit, brood, honing, kaas… in te kopen.
Met deze actie, naast alle andere Fair Trade sensibiliseringsacties, heeft Dilbeek nogmaals aangetoond dat ze het label van Fair Trade Gemeente meer dan verdienen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2012
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief