GROOT-BIJGAARDEN - Werken aan Gemeenteplein beginnen op 15 oktober

C21

GROOT-BIJGAARDEN - Werken aan Gemeenteplein beginnen op 15 oktober

Editiepajot_werken_2010_p200

De herstelwerken aan het gemeenteplein van Groot-Bijgaarden worden aangevat op maandag 15 oktober. Ze zijn in principe voorzien voor uitvoering in twee weken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan dit minder lang duren. De kostprijs der herstellingen is vastgesteld op 66.264 €, BTW incl.

Op voorstel van de schepen van Openbare Werken en Verkeer Luc Deleu, besliste het College op 3 september de werken uit te voeren zonder voorafgaande bouwvergunning, gelet op de gevaarssituatie. Bij schrijven van 19.9.2012 oordeelde de Gouverneur va de Provincie Vlaams-Brabant dat deze beslissing verantwoord was en liet de werken derhalve toe.
Het probleem van de bouwvergunning ligt vooral bij Vlaams Erfgoed dat een bindend negatief advies uitbracht omdat de asfaltering van de Brusselstraat niet zou kaderen in het beschermde dorpszicht.
In een later stadium zal de gemeente een nieuw concept voorstellen waarbij vooral het zware verkeer zal worden uitgesloten van het gebruik van het gemeenteplein en zijn toegangswegen. Deze beslissing zal uiteraard ten goede komen aan de bewoners en handelaars die aan het gemeenteplein grenzen.
Gedurende de werken blijven alle handelszaken bereikbaar en blijven de bestaande parkeerplaatsen beschikbaar. De omleidingen worden aangekondigd op de toegangswegen naar het plein en op het plein zelf.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief