DILBEEK - Grote belangstelling voor “Site Oud Gemeentehuis”

C21

DILBEEK - Grote belangstelling voor “Site Oud Gemeentehuis”

Schepencollege_2011_p200

112 kandidaat-ontwerpers waarvan ongeveer een derde buitenlanders hebben zich kandidaat gesteld bij de Vlaamse bouwmeester voor het ontwerpen van een polyvalente ruimte op de grond langs de Ninoofsesteenweg waarop het oud-gemeentehuis van Dilbeek stond. Uit al die kandidaten kiest de bouwmeester er een tiental die dan tot drie worden gereduceerd op 5 november door een jury op basis van de portfolio. Deze drie kandidaten werken dan een concreet voorstel uit, waarna opnieuw een jury bijeenkomt.

Voor de verdere centralisering van de gemeentelijke administratie is het noodzakelijk dat de brandweer verhuist. Bovendien voldoet de huidige huisvesting niet langer aan de noden van een efficiënte brandweerpost. Daarnaast is er nood aan een polyvalente ruimte in Dilbeek centrum, waar verenigingen activiteiten kunnen organiseren.
Op het perceel gelegen tussen de Ninoofsesteenweg en de Oude Smidsestraat (de grond waarop het oud-gemeentehuis stond) kan een nieuwbouw gerealiseerd worden die aan deze noden tegemoetkomt. Hierin kunnen volgende functies voorzien worden: voorpost brandweer, drie (opbrengst-)-appartementen, polyvalente ruimten en parking. De gemeenteraad keurde het principe van de nieuwbouw, evenals de procedure, bijhorende raming en publicatietekst goed in zitting van 17.04.2012.
Ondertussen is het projectdossier opgemaakt dat wordt meegegeven aan de geselecteerde ontwerpers. Als titel voor dit projectdossier wordt de naam “Site Oud Gemeentehuis” voorgesteld, dit rekening houdend met de historiek van het perceel.
Het dossier omvat een beschrijving van de vereisten en ambities van het project.
Verder in het dossier komen de wensen en vereisten aan bod. Er wordt aangegeven wat de brandweer nodig heeft en hoe de andere ruimtes ingevuld moeten worden.
De planning voor de “Open Oproep” is de volgende:
           - selectie van de ontwerpers: 5 november 2012
           - briefing ontwerpers: december 2012/januari 2013
           - indienen offertes: maart 2013
           - jury en presentatie: 28 maart 2013
           - gunning opdracht: mei 2013.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief