SCHEPDAAL - Minder verkeerslichten op Ninoofsesteenweg voor vlottere doorstroming

C21

SCHEPDAAL - Minder verkeerslichten op Ninoofsesteenweg voor vlottere doorstroming

Verkeerslichten_2013_p200

De verkeerslichten op de kruising van de Ninoofsesteenweg met de Pedestraat in Schepdaal zijn waarschijnlijk definitief weggenomen. De ingreep kwam er aanvankelijk omwille van de GEN-werken aan de brug over de sporen. Maar deze keuze wordt nu behouden om een vlottere doorstroming op de Ninoofsesteenweg te verzekeren. Dat vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Willy Segers (N-VA) in een schriftelijk antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).

Om die vlotte doorstroming te verzekeren wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het aantal kruispunten en oversteekbewegingen verminderen. Hiervoor wil men bovendien, naar analogie met het centrum van Dilbeek, op termijn een middenberm op de Ninoofsesteenweg aanleggen. “Een interessante optie,” vindt Segers. “Zeker wat betreft het verkeersveiliger maken van Dilbeek.”
Ook ter hoogte van de Pedestraat kan deze middenberm geïnstalleerd worden, aangezien de zuidelijk gelegen woonzone ontsloten kan worden via de verkeerslichten aan de Eylenboschstraat. Bovendien zou voor deze afslagstrook op de nieuwe brug een bijkomende rijstrook voorzien moeten worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief