DILBEEK - Coalitie is rond met Willy Segers (N-VA) als burgemeester

C21

DILBEEK - Coalitie is rond met Willy Segers (N-VA) als burgemeester

Willy_segers_p200
Willy Segers, de nieuwe burgemeester van Dilbeek. (Ingezonden foto)

De nieuwe Dilbeekse bestuurscoalitie is een feit. N-VA/CD&V-DNA!/Groen-sp.a staan klaar om Dilbeek de volgende zes jaar samen te besturen! Op 14 oktober maakte de kiezer het inderdaad mogelijk dat deze drie lijsten samen een democratische meerderheid vormen. Burgemeester wordt Willy Segers (N-VA).Lies Vereecke (CD&V/DNA!) wordt voorzitter van het OCMW.  Namen van andere schepenen worden maandag bekend gemaakt.

Dat de drie groepen elkaar die avond snel vonden, lag eigenlijk voor de hand. N-VA, CD&V en DNA vormden in de voorbije legislatuur immers reeds één fractie en werkten constructief en in goede verstandhouding samen. Groen-sp.a kon zich uiteraard snel vinden in de uitdaging om in Dilbeek een nieuw tijdperk te starten: een toekomstgericht beleid voeren, gebaseerd op visie en met een nieuwe bestuurscultuur.
Medewerkers van de drie groepen legden ieders inhoudelijke beleidsvoorstellen voor de zeven gemeentelijke sectoren (interne zaken, facilitair beheer, burger en welzijn, grondgebied, gemeentelijke ontwikkeling, financiën en veiligheid, vrije tijd) naast elkaar en kwamen snel tot gezamenlijke standpunten en prioriteiten. Daarin staat een beleid met oog voor het algemeen belang en met een langetermijnvisie voorop!
De nieuwe ploeg zal geleid worden door burgemeester Willy Segers, N-VA.
Namens CD&V-DNA! start Lies Vereecke als voorzitter van het OCMW. N-VA en CD&V-DNA! leveren elk drie schepenen. Het kartel Groen-sp.a komt met één schepenambt in de Dilbeekse meerderheid. CD&V en sp.a delen de komende zes jaar het voorzitterschap van de gemeenteraad.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief