DILBEEK viert 30 jaar boerenmarkt

C21

DILBEEK viert 30 jaar boerenmarkt

Editiepajot_dilbeek_boerenmarkt_foto_niels_vanden_driessche
Foto's © Niels Vanden Driessche
 
Editiepajot_dilbeek_boerenmarkt_foto_niels_vanden_driessche__2_
Foto's © Niels Vanden Driessche
 
Editiepajot_dilbeek_boerenmarkt_foto_niels_vanden_driessche__1_
Foto's © Niels Vanden Driessche
 

Wat krijg je als je het dertigjarig bestaan van de Dilbeekse boerenmarkt kruist met ‘de week van de smaak’? Simpel: een feesteditie van de boerenmarkt. Naar wekelijkse gewoonte stelden de marktkramers hun standje op in de schaduw van CC Westrand om daar hun zelfgeteelde producten aan de man te brengen, alleen werd er deze keer net dat extra feestelijke tintje aan toegevoegd.

Ondanks het gure weer liep de boerenmarkt toch weer redelijk vol. De markt gaat er elke week weer prat op om producten rechtstreeks van de boer naar de consument te brengen, om zo een economisch en ecologisch goed voorbeeld te stellen. Om te vieren dat de Dilbeekse boerenmarkt ondertussen al dertig kaarsjes mag uitblazen, werd ook een extra kraampje voorzien waar marktgangers met honger en dorst even halt konden houden voor een ter plaatse gebakken pannenkoek – uiteraard bereid met ingrediënten van op de markt zelf – of een warme chocolademelk.
Geen feestje zonder muziek uiteraard, en daarom mochten ook dj Pony en de groep Borokovkolactiv opdraven om wat extra sfeer op de markt te brengen. De Dilbeekse boerenmarkt gaat elke zaterdag door op het plein aan CC Westrand tussen 9u30 en 12 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2012
Niels Vanden Driessche
Niels Vanden Driessche
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief