Barca Picardie BRUSSEL - ZVK Amigo Toyota SCHEPDAAL 4-8

Editiepajot_schepdaal_zvk_amigo_schepdaal
ZVK Amigo Toyota Schepdaal

Om zich bovenaan te nestelen moest Amigo zich ontdoen van één van de lastigste ploegen van de competitie in Evere. Het technisch vernuft van El Boubsi & Co reikte maar tot één speelhelft. De energie en het verschroeiend tempo dat Picardie ontwikkelde fronste bij iedereen de wenkbrauwen. Maar al
snel werd duidelijk bij de wissels dat ze geen acht Speedy Gonzales konden hebben. Het niveau zakte zienderogen en in de tweede helft kon Amigo naar hartenlust counteren.

De wedstrijd werd op gang gefloten door een goed leidende referee Blairon. Het groengele gevaar barstte meteen los. Al in de tweede minuut moest Mous een fout begaan op Soufiane. Zijn vrijschop ging rakelings over de deklat. Een minuutje later kreeg hij wel alle ruimte en plaatste hij de bal mooi in
het hoekje 1-0. De talrijk opgekomen vrienden deden de sporthal op hun grondvesten daveren. Amigo werd wakker geschud en na tien minuten spelen werd Ahmed vrijgespeeld. Maar de nervositeit speelde hem parten en de kans was verkeken. Dan volgden twee goede kansen in één minuut via Bilal. Eerst op doelman Kallidou die pareerde met een geweldige reflex en daarna een pataat op de deklat. Nog geen drie minuten later volgde een goede actie langs broer Abdes, maar weer stond de paal in de weg. Amigo had nu de match in handen en de vervangingen bij Picardie leverde weinig of niets van gevaar
op. In de negentiende minuut rondde Marcel goed in het hoekje af na voorbereidend werk van Mous 1-1. 23' Abdes onderschept de bal en zette een mooie counter op met Seppe die onbegrijpelijk mist. De daaropvolgende counter werd door El Boubsi opgezet en werd koudweg afgerond door Soufiane
2-1. De lokale fanfare schoot weer op gang ! Picardie weer op voorsprong. Maar de vreugde was maar van korte duur ! Een gedreven Abdes slalomde door de verdediging en trok op de koop toe een streep in de winkelhaak 2-2. 25' Weer een doelrijpe kans langs Vini, maar zijn stifter ging nipt naast. Amigo
ging met gerust gemoed de kleedkamers opzoeken en baalde om de gemiste kansen om nog voor de pauze op voorsprong te staan.

In de tweede helft schakelde Amigo een versnelling hoger, met een gemotiveerde Bilal die tussen twee man doelman Kallidou te grazen nam 2-3. Voor het eerst stond Amigo op voorsprong. Picardie leek niet van slag. Met welgeteld drie doelrijpe kansen op rij waarbij doelman Kenny zich bij de derde aanval moest gewonnen geven. Een afgeweken bal op het been van Mous en Ouaddaa bracht alles weer in evenwicht 3-3. Drie minuten later mag Joost op wandel gaan en hij paste perfect naar de vrijstaande Vinicius en die simpel hoefde binnen te leggen 3-4. Picardie gaf repliek met twee aftstandsschoten die Kenny niet konden verontrusten. Vanaf de 43e minuut gaf Picardie zich gewonnen en kon Amigo lustig de kaart van de counter trekken. Eerst mistte Abdes onbegrijpelijk voor open doel op een meesterlijke pass van Marcel. Dan was het de beurt aan Bilal die op identieke fase op pas van Abdes knullig naast besloot. De volgende counter werd wel mooi afgerond door Abdes die spectaculair langs doelman Kallidou dribbelde 3-5. De zoveelste counter met Ahmed aan de basis die vanop de zijlijn een streep trok naar de vrijstaande Joost die binnen tikte 3-6. 54' Joost met zijn tweede mooie van de avond besluit onder de uitkomende doelman 3-7. Ouaddaa kon nog milderen met een cadeauken 4-7. Vinicius zette de kroon op het werk met een kopbaldoelpunt op een perfect afgemeten pas van Marcel 4-8.

Puike prestatie en een verdiende overwinning wat een mooie tweede plaats oplevert in het klassement .