DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

Schepencollege_2011_p200

Verzekeringsportefeuille van gemeente wordt herzien

De gemeenteraad ging akkoord om de verzekeringsportefeuille van de gemeente te herzien en te rationaliseren. Het gemeentebestuur van Dilbeek heeft thans een zestigtal polissen lopen voor gebouwen en vijfenzestig polissen voor autoverzekeringen. Een herziening en samenvoegen van de verschillende polissen levert een aanzienlijke besparing op. Het gemeentebestuur gaat nu de markt bevragen met de volgende items:
* Perceel 1 (Burgerlijke aansprakelijkheid en Rechtsbijstand), raming: € 348.000,00 incl. btw (0% btw)
* Perceel 2 (lichamelijke ongevallen), raming: € 680.000,00 incl. btw (0% btw)
* Perceel 3 (Materiële schade), raming: € 360.000,00 incl. btw (0% btw)
* Perceel 4 (voertuigen gemeentebestuur), raming: € 200.000,00 incl. btw (0% btw)
* Perceel 5 (voertuigen politiezone), raming: € 128.000,00 incl. btw (0% btw);
De raming voor alle polissen samen bedraagt € 1.716.000,00 incl. btw (0% btw) voor vier jaar.
Stookplaats trefcentrum Bodegem wordt vernieuwd
De stookinstallatie en het buitenschrijnwerk van de oudere lokalen van het trefcentrum Solleveld zijn in zeer slechte staat. Na de verkoop van het oud gemeentehuis in Sint-Martens-Bodegem, worden deze lokalen nog intensiever gebruikt maar door de slechte staat kan het gebouw niet energiezuinig beheerd worden. Op basis van een studie van Eandis werd een bestek opgesteld voor het vernieuwen van de stookplaats, van het buitenschrijnwerk, de beglazing en de isolatie voor trefcentrum Solleveld. De raming bedraagt € 184 500 excl. btw of € 223 245 21% btw.
Taalafsprakennota en taalactieplan
Dilbeek heeft te maken met een groeiend aantal anderstalige inwoners. Communicatie met deze burgers is niet altijd eenvoudig en de gemeentediensten hebben nood aan duidelijke richtlijnen ter zake. Daarom besliste het college van burgemeester en schepenen op 21.03.2011 in te gaan op het aanbod “procesbegeleiding taalbeleid” door het Huis van het Nederlands. Er werden gesprekken gehouden met de verschillende gemeentediensten en er werd een taalwerkgroep opgericht.
De taalwerkgroep werkte de afgelopen maanden onder leiding van het Huis van het Nederlands aan de opmaak van een taalafsprakennota en een taalactieplan. Deze documenten werden reeds afgetoetst bij de verschillende gemeentediensten en waar nodig bijgestuurd.
Doel van de taalafspraken is een duidelijke leidraad voor het gemeentepersoneel zodat iedereen op een consequente en positieve manier het gebruik van het Nederlands stimuleert naar anderstalige inwoners. Om dit te verwezenlijken werd een aantal taalbeleidsacties op verschillende niveaus opgenomen in het taalactieplan.
De taalafspraken en het taalactieplan werden door de gemeenteraad goedgekeurd.
Academie Dil'Arte: reglement en tarieven voor verhuur van sommige lokalen
Nu de nieuwe academie voor muziek, woord en dans Dil’Arte volledig in gebruik is, is het noodzakelijk een reglement en tarieven vast te stellen voor de verhuur van sommige lokalen. Het is immers de bedoeling de infrastructuur optimaal te gebruiken. Het reglement en de tarieven zijn gebaseerd op deze die gangbaar zijn in de overige gemeentelijke infrastructuren. De gemeenteraad ging akkoord met het nieuwe reglement. Voorwaarden en tarieven zijn te bekomen bij de gemeente.
Waterput op het sportcomplex Roelandsveld
Tijdens de zomermaanden moeten de grasvoetbalvelden en tennisterreinen van het sportcomplex Roelandsveld intensief beregend worden. Voor de beregening wordt momenteel drinkwater gebruikt, jaarlijks tussen 1.500 m³ en 2.500 m³. De kosten worden doorgerekend aan de sportverenigingen.
Het gebruik van drinkwater voor beregening wordt best vermeden. Na onderzoek is gebleken dat een regenwateropvang niet toereikend is gelet op de grote waterbehoefte op korte termijn, voornamelijk bij langdurige droogte. De wateropvang via een geboorde put is dan de enige oplossing. Een milieuvergunning hiervoor werd reeds afgeleverd.
Het boren van een waterput wordt geraamd op € 16.529,00 excl. btw of € 20.000 incl. 21% btw.
Tarieven van Dilkom worden aangepast
Het gemeentelijke zwembad wordt beheerd door vzw Dilkom. Volgens de overeenkomst met de gemeente kan vzw Dilkom de tarieven autonoom bepalen, maar worden ze ter kennis voorgelegd aan de gemeenteraad. De laatste wijziging van de tarieven dateert van 23 november 2010. De gemeenteraad ging akkoord met de voorgestelde indexering van de tarieven door de vzw.
Aankoop twee afvalzuigers
Na de aankoop van een kleine veeg/borstelmachine, van diverse onkruidbestrijdingsapparatuur en van een multifunctionele graafmachine voor het recyclagepark en het gemeentelijk depot, worden dit jaar nog twee straatafvalzuigers aangekocht. Die kunnen ingezet worden in de centra van Dilbeek, Groot-Bijgaarden en andere deelgemeenten. Het gaat om elektrisch aangedreven zelftrekkende afvalzuigers, waarbij het opruimen van zwerfvuil tot drie keer sneller moet kunnen gebeuren dan de manuele wijze waarop dit nu gebeurt. De aankoop wordt geraamd op € 35.000,00 excl. btw of € 42.350,00 incl. 21% btw.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief