PEPINGEN / DILBEEK – Erfgoedcel stelt actieplan voor

C21

PEPINGEN / DILBEEK – Erfgoedcel stelt actieplan voor

___luc_bohez___2_
Tijdens haar eindejaarsdrink met erfgoedmarkt in de prachtige historische setting van huize Ter Loo in Bellingen stelde de erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei, kort EPZ, ook haar actieplan voor het komend jaar voor - Foto © Luc Bohez
 
Erfgoedcel_-_foto_luc_bohez__1_
Erfgoedcel stelt actieplan voor in Ter Loo Bellingen - Foto © Luc Bohez
 
___luc_bohez___1_
Erfgoedcel stelt actieplan voor - Foto © Luc Bohez
 
Exposanten_erfgoedcel_ter_loo
De eindejaarsdrink van de cel is op korte tijd het contactmoment bij uitstek geworden voor iedereen met een hart voor erfgoed. En daar is zeker de gelijklopende erfgoedmarkt niet vreemd aan - © Deschuyffeleer
 
___luc_bohez___3_
Erfgoedcel stelt actieplan voor - Foto © Luc Bohez
 
De_erfgeodcel_in_ter_loo_dec_2012_gdg__231_
Erfgoedcelmedewerker Karen Van Buggenhout en Koen Demarsin - © Deschuyffeleer
 
___luc_bohez___5_
© Deschuyffeleer
 
___luc_bohez___4_
Ter Loo Bellingen - © Luc Bohez
 

Tijdens haar eindejaarsdrink met erfgoedmarkt in de prachtige historische setting van huize Ter Loo in Bellingen stelde de erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei, kort EPZ, ook haar actieplan voor het komend jaar voor. Naast het inbedden van de realisaties van de voorbije 18 maanden rond de kernwoorden continuïteit, bestendigen en ontwikkelen pakt de cel ook uit met een reeks nieuwe acties.

De eindejaarsdrink van de cel is op korte tijd het contactmoment bij uitstek geworden voor iedereen met een hart voor erfgoed. En daar is zeker de gelijklopende erfgoedmarkt niet vreemd aan. Zij biedt de erfgoedorganisaties uit de streek de kans zich voor te stellen. Met hun standjes laten 18 heemkringen, musea, ambachtsgroepen en ondersteuningsorganisaties die gelegenheid dan ook niet graag aan hun neus voorbijgaan.
 
Eddy De Knopper, ondervoorzitter van de Raad van Bestuur en tevens schepen voor cultuur in Beersel, kon na amper anderhalf jaar werking alleszins al een positief bilan voorleggen. “Met het succes van onder meer de Nostalbus, het educatief spel voor de lagere school, de erfgoedkaravanen, de boekentrolley’s Graven naar Vroeger en onze reuzen werd het ons al vlug duidelijk: erfgoed leeft in de streek”, klonk het trots. “En voor onze eerste evaluatie kregen wij vanuit de besturen, de ambtenaren en de erfgoedmedewerkers de duidelijke boodschap mee dat wij de juiste weg zijn ingeslagen”.
 
“Toekomend jaar pakken wij in samenwerking met het provinciebestuur alleszins ook uit met calamiteitenplanning. Zo willen wij de verenigingen en besturen bijbrengen hoe zij hun waardevolle collecties kunnen beschermen tegen diefstal, brand, overstroming en andere gevaren”, zegt erfgoedcelmedewerker Karen Van Buggenhout. “Verder blijven wij ook aandacht besteden aan de collegagroepen, de mobiele expo’s zoals de Nostalbus en Zapdoor het Landschap en onze www.erfgoedcelpz.be , de site om het erfgoed in de regio te kijk te stellen”, vult collega Koen Demarsin aan. EPZ blijft overigens ook meewerken aan de provinciale erfgoeddatabank www.erfgoedplus.be .
 
Het gebeuren was voor kunstenaar Piet Deryckere ook de gelegenheid om tussendoor de bezoekers doorheen het cultureel-historisch ontmoetingscentrum Ter Loo te gidsen.
 
Al wie belangstelling betoont voor lokaal erfgoed kan ten allen tijde terecht op www.erfgoedcelpz.be . EPZ is gehuisvest in het JC Castelhof in Dilbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2012
Godelieve deschuyffeleer
Luc Bohez/Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief