DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_2011_p200

Toch subsidie voor carnavalraad

Het schepencollege besliste nu toch de subsidie van 3.500 euro aan de carnavalraad van Dilbeek uit te betalen. Eerder besliste het schepencollege de subsidie niet uit te betalen omdat de carnavalraad zijn werking kan verder zetten zonder subsidie. De carnavalraad protesteerde tegen deze beslissing omdat hij met deze subsidie enkele geplande investeringen wil financieren. Het schepencollege wil wel bij de volgende uitbetaling een beter gemotiveerde vraag voor subsidie.
Wordt Dilbeek “vetste” gemeente van Vlaanderen?
Het schepencollege is vrijdag 21 december vertegenwoordigd op de prijsuitreiking van de “Vetste gemeente van Vlaanderen” tijdens de live-uitzending van ‘Planeet De Cock’ in het Radiohuis, Boekhandelstraat in Leuven.
Minister Pascal Smet, Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel lanceerde dit jaar voor de tweede keer een oproep naar alle jeugdraden om hun gemeentebestuur voor te dragen voor de titel van ‘Vetste gemeente van Vlaanderen’. De minister wenst de lokale besturen die inspanningen leveren voor kinderen en jongeren extra in de verf te zetten. De jeugdraad droeg het Dilbeekse gemeentebestuur voor als mogelijke kandidaat. De winnende gemeente mag de titel voor twee jaar dragen en de jeugdraad van de winnende gemeente ontvangt een cheque van € 20.000 waarmee projecten voor de jeugd gefinancierd kunnen worden.
Visvijvers gezond
De milieucel van de Vlaamse vereniging voor hengelsport heeft het water van de twee visvijvers (Alena- en Renbaanvijvers) goed bevonden. Over de ganse lijn is er een goede waterkwaliteit op beide vijvers.
Zieke kastanjeboom weg na kerstperiode
Aan de ingang van het park – beneden aan de St-Alenalaan – staat er een kastanjeboom die aangetast is door de bloedingsziekte. Hierdoor is deze boom niet meer veilig. Momenteel gebruikt de firma die voor de kerstverlichting zorgt deze boom voor het ophangen van hun lichtjes. Daarom kan de boom pas geveld worden na de kerstperiode. Nadien zal er een nieuwe linde aangeplant worden.
Rodenberg breidt uit met een sportzaal, tennishal en sporthotel
Het schepencollege heeft een gunstig advies uitgebracht voor de uitbreiding van de Rodenberg in Groot-Bijgaarden met een sportzaal, tennishal en een sporthotel met ondergrondse parking.
De sportzaal wordt gebouwd aansluitend bij de bestaande gebouwen en na afbraak van een gedeelte van de bestaande gebouwen (namelijk het V-vormig gebouw met de squashruimtes en de fitness). De sportzaal heeft een grondoppervlakte van 56 x 23 m² en een plat dak. Aan de straatzijde bedraagt de hoogte van het gebouw ca. 10 m. Het sporthotel komt ten zuiden en op 35 m afstand van de bestaande gebouwen. Om het sporthotel te bouwen dienen de bestaande tennisvelden in open lucht te verdwijnen.
Het sporthotel heeft een grondoppervlakte van 79,5 x 18 m². De hoogte van het gebouw t.a.v. de straat bedraagt maximaal 11,5 m. Het hotel beschikt over een half ondergrondse garage met 52 parkeerplaatsen. Op de gelijkvloerse verdieping van het hotel worden 12 kamers en een inkom- en ontbijtruimte ingericht. Op de eerste verdieping van het hotel bevinden zich 10 behandelingsruimtes en een conciërgewoning. De gevels van het hotel worden afgewerkt met grijze betonpanelen met verticale plankenstructuur, die voor een deel van de gevels bedekt worden met een houten bekleding.
Tussen het sporthotel en het bestaande gebouwen wordt een verbindingsvolume gebouwd. Dit volume heeft een breedte die varieert tussen de 4 m en 7,5 m en zorgt voor een rechtstreekse overdekte verbinding tussen de eerste verdieping van het sporthotel (met de behandelingsruimtes) en het bestaande saunacomplex. De ruimte onder de verbindingsgang wordt gebruikt als berging bij het hotel.
De tennishal wordt gebouwd ten noorden en op 34 m van afstand van de bestaande gebouwen. De oppervlakte van de tennishal bedraagt 84 x 48 m². De tennishal wordt voor een belangrijk gedeelte ingegraven in het bestaande terrein en zal een maximale hoogte hebben van maximaal 7,2 m t.a.v. het omliggende maaiveld. In de tennishal worden 3 tennisvelden en 7 squashruimtes ingericht. Op een gedeelte van het dak van de tennishal worden twee omheinde tennisvelden in openlucht aangelegd. Het overige gedeelte van het dak wordt aangelegd als groendak. De gevels van de tennishal worden afgewerkt met grijze betonpanelen met verticale plankenstructuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief