DILBEEK / SINT-MARTENS-BODEGEM - Kristin Daelman bezorgt haar familie een verrassend kerstgeschenk

C21

DILBEEK / SINT-MARTENS-BODEGEM - Kristin Daelman bezorgt haar familie een verrassend kerstgeschenk

Dsc01717_kopie
Kristin rechts op de foto, ingezonden foto
 

Na 27 jaar hard gewerkt te hebben in haar wellnesscenter JOKRI in Alsemberg besloot Kristin Daelman op wereldreis te gaan samen met haar maskotte BB, de Belgium Bear. Ze vertrok op 17 november 2011 en deze Kerstmis stond ze als verrassend kerstgeschenk terug thuis. Verkleed als kerstman kwam ze incognito op het familiefeest aan, het werd een emotioneel weerzien want niemand was op de hoogte.

De landen die ze bezocht: Mauritius, Madagaskar, Zuid Afrika, Nieuw Zeeland, Australie, Papoea New Guinea (het mooiste land om te duiken in 33 graden), Hawaï, Mexico, Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Galapagoseilanden, Peru, Paaseilanden, Chili, Argentinië, Bolivia, Uruguay, Paraguay en Brazilië.
 

Ze sliep in een tent, in de wagen, in een mobilhome en in zowel mooie als supervuile hotels. Het meest spectaculaire wat ze heeft gedaan is een duosprong op 15.000 voet in Nieuw Zeeland. Ze deed ook andere extreme sporten zoals benjispringen op 290 meter, raftings, jetboat, parapent,... Het aangrijpendste vond ze de armoede in Madagaskar, daar leven nog vele mensen op  straat. Maar het was ook, samen met het eiland Roatan in Honduras, het mooiste land dat ze gezien heeft.

 

Kristin Daelman : « Het ergste vond ik steeds opnieuw de graatmagere straathonden. In Honduras hakt men zelfs voor hun plezier het hoofd of de tong af van die honden. Of kinderen die met stenen naar de honden gooien, just for fun. Niemand die naar deze honden omziet. Op facebook heb ik een pagina "homeless dogs in the world" met soms verschrikkelijke foto's. 
Wat mijn plannen zijn weet ik nog niet. Ik denk er sterk aan om ergens in een land een “dog rescue organisatie” op te starten of misschien kan ik iets doen in België wat met dieren te maken heeft. Ik dacht er ook aan om een boek te schrijven over mijn reis of te werken voor Lonely Planet waar ik dan opnieuw met vakantie kan gaan om bepaalde landen te ontdekken.
Dit reizen was een superleuke ervaring voor mij. Mijn moto was ‘Ik reis niet om te ontdekken, maar om te zien wat ontdekt is’. Ook het alleen reizen viel goed mee. Ik kwam zodanig veel mensen tegen dat je niet veel alleen bent. En de tijd gaat heel vlug voorbij. Veel te vlug maar ik ben nu toch blij om met de kerstdagen bij mijn familie te zijn. »

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2012
Elsie De greef
Elsie De greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief