641 illegalen betrapt in Halle-Vilvoorde

C21

641 illegalen betrapt in Halle-Vilvoorde

Kristien_van_vaerenbergh_splinternieuw_2012_p200
Kristien Van Vaerenbergh (Ingezonden foto)

In Halle-Vilvoorde werden in 2012 maar liefst 641 illegalen opgepakt. Dat blijkt uit cijfers afkomstig van de Minister van Binnenlandse Zaken die N-VA-kamerlid Kristien Van Vaerenbergh kon inkijken. In onze regio springen vooral Vilvoorde en Dilbeek in het oog. In Vilvoorde werden 102 illegalen opgepakt, in Dilbeek 89. Zaventem (zonder luchthaven), Sint-Pieters-Leeuw en Halle vervolledigen de top 5 met respectievelijk 65, 50 en 49 inbreuken op de vreemdelingenwet. Op de luchthaven van Zaventem werden dan weer 840 illegalen opgepakt.

Het Pajottenland telde relatief weinig betrapte mensen zonder papieren. In Bever, Galmaarden, Herne en Pepingen werden in 2011 geen illegalen gevonden, in Lennik en Gooik telkens 3.
In vergelijking met vijf jaar geleden noteerde onze regio een stijging van 53%. Voor heel België werd een stijging van 24% vastgesteld en werden 19.623 illegalen betrapt.
Kristien Van Vaerenbergh: "De cijfers liggen voor onze regio hoger dan in vergelijkbare steden en gemeenten elders in het land. Dit is waarschijnlijk normaal in de nabijheid van Brussel, een stad die met haar internationale uitstraling een grote aantrekkingskracht heeft. De helft van de illegalen komt uit Noord-Afrika (Algerije, Marokko en Tunesië), maar ook Roemenië, nota bene een lid van de Europese Unie, is goed voor bijna 10%"
Aangezien er geen actieve opsporing van illegalen, noch een georganiseerde paspoort-controle gebeurt, komen de overtredingen van de vreemdelingenwet enkel aan het licht in het kader van andere misdrijven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 dec 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief