Verkeersactieplan DILBEEK januari-februari 2013

C21

Verkeersactieplan DILBEEK januari-februari 2013

Politielogo_2011_p200

Het verkeersactieplan 2013 van de lokale politie Dilbeek start in de maand januari met een themamaand rond agressief rijgedrag.

Agressief rijgedrag is een verzamelnaam voor een bonte stoet overtredingen zoals grove snelheidsovertredingen, snijden, rechts inhalen, bumperkleven of (non-)verbale agressie zoals (als) het opsteken van de middelvinger of uitschelden. Agressief rijgedrag werd als één van de prioriteiten uit het zonale politieplan weerhouden.
Het werd tevens als de grootste ergernis in het verkeer ervaren door 39% van de ondervraagden uit een Touring enquête eind 2012.
In februari zal er vooral aandacht zijn voor gordeldracht.
Wetenschappers laten er geen twijfel over bestaan: de gordel is één van de goedkoopste en eenvoudigste manieren om de gevolgen van een ongeval te reduceren en het aantal verkeersslachtoffers te doen afnemen. Algemeen gesproken vermindert de gordel het risico op schedelletsels bij een ongeval met meer dan 40 % en het risico op overlijden of letsels met 50 %. Wie de gordel draagt, kan ongevallen tot 100 km/u overleven. Wat veel weggebruikers echter niet weten, is dat zonder gordel de kans om te sterven reeds bestaat vanaf 20 km/u. Het veiligheidseffect van gordels is vooral hoog bij lage snelheden en neemt af bij hogere snelheid. Daarom is het belangrijk om ook binnen de bebouwde kom de gordel te gebruiken.
Op diverse tijdstippen zullen door de politie extra verkeersploegen worden ingezet die zullen toezien op bovenstaande thema’s.
Daarnaast blijven alcohol en drugs in het verkeer en snelheid verkeersprioriteiten voor de politie.
Uit een lokale verkeersanalyse blijkt dat er nog veel verkeersongevallen met alcoholintoxicatie op weekendnachten plaatsvinden.
Ook na de BOB campagne, die nog loopt tot 28 januari 2013, zullen er acties gericht op alcohol en drugs in het verkeer georganiseerd worden.
Het grootste deel van deze acties zal op weekendnachten plaatsvinden.
Uit analyse blijkt dat nog steeds 1 dodelijk verkeersongeval op 3 op onze Belgische wegen te wijten is aan overdreven snelheid.
Overdreven snelheid is bovendien nog steeds de belangrijkste oorzaak van ongevallen op de Belgische wegen.
Niet alleen de bestuurders van het voertuig worden getroffen. De meeste slachtoffers vallen onder de passagiers van het voertuig, inzittenden van een aangereden voertuig en de aangereden personen. In Dilbeek blijken vooral de Ninoofsesteenweg, Robert Dansaertlaan, Kattebroekstraat, Alfons Gossetlaan, Bodegemstraat en Itterbeeksebaan op vlak van snelheidsovertredingen een probleem te vormen. De politie zal op deze probleemlocaties dan ook regelmatig controleren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2013
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief