DILBEEK - Bodegemstraat wordt versneld aangelegd

C21

DILBEEK - Bodegemstraat wordt versneld aangelegd

Stijn_quaghebeur_2013_p200
Schepen van openbare werken Stijn Quaghebeur (ep)

Het schepencollege heeft beslist onmiddellijk een snelheidsbeperking in te voeren van 30 km per uur in het gedeelte van de Bodegemstraat tussen de Vlaanderenlaan en de Suikerbergstraat. Daarmee komt het schepencollege tegemoet aan het vonnis van de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel. De rechtbank besliste dat de gemeente drie dagen na de betekening van het vonnis een verkeersbord moet plaatsen dat de snelheid in dit gedeelte van de Bodegemstraat beperkt tot 30 km per uur drie werkdagen na de betekening van het vonnis. De plaatsing is intussen gebeurd zodat Dilbeek geen dwangsom van 1.000 euro per kalenderdag moet betalen.

Het vonnis bepaalt ook dat het wegdek van de Bodegemstraat van zowel binnen- als buitenbocht ter hoogte van de woning Moens-Viglieno moet heraangelegd worden binnen de 10 maanden na betekening van het vonnis. Gebeurt dat niet, dan moet Dilbeek elke dag een dwangsom van 1.000 euro betalen. Om dat te vermijden heeft het schepencollege beslist de heraanleg van de volledige Bodegemstraat te bespoedigen. “Het ontwerp van de Bodegemstraat zit in de laatste rechte lijn. Laatste hindernis is een 10-tal beperkte onteigeningen. Indien nodig, wordt het dossier van het Dorpsplein in Bodegem losgekoppeld van de heraanleg van de straat. De gemeente overlegt volgende week met de ontwerper en studiebureau”, verduidelijkt bevoegd schepen van openbare werken Stijn Quaghebeur (N-VA).
De rechter veroordeelde de gemeente ook tot de betaling van vergoedende intresten aan verschillende partijen. Het schepencollege besliste deze verschuldigde bedragen met voorrang op te nemen in het budget 2013 dat de gemeenteraadsleden op 29 januari bespreken. Op die manier worden verdere intresten vermeden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief