DILBEEK – Cultureel verantwoord slaapfeestje in Westrand

C21

DILBEEK – Cultureel verantwoord slaapfeestje in Westrand

Editiepajot_dilbeek_leerlingen_overnachten_in_westrand_foto_bram_tack
Foto's © Bram Tack
 
Editiepajot_dilbeek_leerlingen_overnachten_in_westrand_foto_bram_tack__1_
Foto © Bram Tack
 

Voor de tweede keer organiseerde Westrand – Cultuurcentrum Dilbeek in samenwerking met een aantal Dilbeekse basisscholen een cultureel verantwoord slaapfeestje.

Woensdag beleefden maar liefst 130 kinderen van drie Dilbeekse basisscholen de avond én nacht van hun leven. In het kader van de voorstelling Padvinders van het Nederlandse Toneelschap Beumer & Drost, organiseerde Westrand – Cultuurcentrum Dilbeek samen met de scholenambassadeurs van Klavertje 4 (Sint-Martens-Bodegem), De Kriebel (Sint-Ulriks-Kapelle) en Sint-Alena (Dilbeek) een culturele overnachting in Westrand.
Vanaf 18u30 werd Westrand overspoeld door een massa uitgelaten kinderen en hun ouders. Ze werden er ontvangen door de als echte ‘padvinders’ uitgedoste leerkrachten. Gepakt en gezakt konden de kinderen daarna op zoek naar hun slaapplaats. Eens de bedden opgesteld en de knuffels klaargelegd, ging het terug richting theaterzaal, waar omstreeks 19u30 de voorstelling startte. Aan de enthousiaste reacties te merken, werd de voorstelling meer dan gesmaakt.
Net zoals de wafels trouwens waarop de kinderen na afloop nog werden getrakteerd. De bende uitgelaten kinderen kon zich uitleven tijdens het groot spel dat leerkrachten en ouders nog hadden georganiseerd. In een volledig verduisterde Westrand konden de kinderen met hun zaklamp op zoek naar de verschillende opdrachten. Eens alle kinderen onder de wol waren gekropen, daalde de rust opnieuw over Westrand neer. Donderdagochtend werd er bij het ontbijt in de feestzaal van Westrand volop gesmuld en nagepraat. Naast de honger naar cultuur hadden de kinderen nu echter ook honger naar boterhammen met choco en confituur.
Omstreeks 8u30 ging het voor kinderen en leerkrachten dan terug richting school! De rugzak echter extra gevuld met een onvergetelijk Westrand-avontuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2013
Gerrit Achterland
Bram Tack
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief