Seniorenraad DILBEEK blikt terug en kijkt vooruit

C21

Seniorenraad DILBEEK blikt terug en kijkt vooruit

Editiepajot_dilbeek_nieuwjaarsdiner_seniorenraad_foto_ingezonden__1_
Toespraken waren er van voorzitter Jules Claikens en de nieuwe schepen van Senioren Diane Vanhove. Op de foto zie je beide sprekers omringd door steunpilaren in de seniorenwerking (foto's ingezonden)
 
Editiepajot_dilbeek_nieuwjaarsdiner_seniorenraad_foto_ingezonden
Toespraken waren er van voorzitter Jules Claikens en de nieuwe schepen van Senioren Diane Vanhove. Op de foto zie je beide sprekers omringd door steunpilaren in de seniorenwerking (foto's ingezonden)
 

De seniorenraad organiseerde in Breugheldal voor de twaalfde keer zijn nieuwjaarsreceptie en -diner. Sprekers van dienst waren de voorzitter van de seniorenraad Jules Claikens en schepen van Senioren Diane Vanhove. Zij hield haar allereerste toespraak als schepen van Senioren. Zij wenste de seniorenraad en de senioren zelf een gelukkig 2013 toe en maakte duidelijk dat haar deur openstaat voor iedere senior en elk voorstel welkom heet dat het leven van de senioren nog aangenamer kan maken.

 Voorzitter Jules Claikens maakte van de gelegenheid gebruik om de werking van 2012 even te overlopen:
-              In samenwerking met Westrand werd het Lentefeest in het teken van de verbroedering tussen alle senioren en het Herfstfeest dat traditiegetrouw een muzikaal feest is, georganiseerd.
-              De website werd tweemaandelijks bijgewerkt en stijgend bezocht. http://users.telenet.be/seniorenraad
-              De pc- lessen bereikten tot 126 deelnemers per semester
-              De succesvolle seniorenweek groeide uit naar een niet meer weg te denken evenement
-              De grootste verwezenlijking in 2012 was de publicatie van het Voorstel tot Seniorenbeleidsplan, tot stand gekomen door samenwerking tussen de seniorenraad, de dienst Preventie en Welzijn en het OCMW en Westrand;
-              Verderzetting van de actie naar “Alleenwonende senioren”
-              Verwendag voor regelmatige Vrijwillige medewerkers
-              Studiereis : Bezoek aan ’t Orthopedisch Centrum in Oostende (voorheen Koninklijke Villa)
Jules Claikens onderstreepte dat het niet voldoende kan worden beklemtoond dat in Dilbeek, op een bevolking van totaal meer dan 40.000 inwoners +/- 11000 senioren (60-plussers) zijn = 27,30 %
Daarvan zijn meer dan 20 % 80-plussers . De cijfers per 31 december 2012 zullen eerstdaags bekend zijn en zullen dan op onze website worden gezet.
Jules Claikens: “Een ding is zeker: Elke groep heeft zijn eigen behoeften en bepaalt ons actieplan voor 2013. De klassieke seniorenverenigingen alleen zullen aan de behoeften van die groepen niet kunnen tegemoet komen. Daarom moeten we in 2013
-              Onze aandacht blijven verbreden naar alle senioren en hun uiteenlopende behoeften; dit impliceert dat onze seniorenraad zich nog veel ruimer zal moeten opstellen om de stem te kunnen zijn van alle senioren. Seniorenverenigingen zullen natuurlijk een rol blijven spelen, maar andere en meer antennes in de verschillende deelgemeenten en wijken zullen noodzakelijk zijn
-              De aandacht voor “Alleenwonende Senioren” moet verhogen mede ondersteund door provincie, gemeente en O.C.M.W. en recentelijk de Cera Holding. Die alleenwonenden vertegenwoordigen +/- 16 % van alle senioren en ongeveer de helft daarvan is ouder dan 80 jaar.
-              Samen met het beleid verdere uitwerking en opvolging van het Voorstel tot Seniorenbeleidsplan voor de volgende legislatuur 1913-1919 formuleren
-              Aan de Seniorenweek weer zijn brede uitstraling geven door het actualiseren van de thema’s en de aanpak
-              De opmaak en verspreiding van een bijgewerkte seniorengids doen.
-              Het verstrekken van goede informatie via onze website en het gemeentelijk infoblad waarin wij ook om de 2 maanden een van onze leden of een of ander thema onder de aandacht kunnen brengen
-              Verder zetten van vorming onder meer door de pc-lessen met dat drievoudig doel: vorming, vriendschap, onderlinge hulpvaardigheid. Dit is nu het 10e jaar waarin wij deze lessen organiseren. We zullen aan die verjaardag ook een bijzondere aandacht besteden.
-              Tenslotte vieren wij dit jaar 30 jaar seniorenraad. Wij plannen die viering in het najaar, in de loop van de seniorenweek.
-              En de Seniorenweek is gepland zoals altijd de laatste week met zomeruur t.t.z. 18-27/oktober”, aldus Jules Claikens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief