DILBEEK - FC Kapelle Sport en K. Daring Bodegem brengen de jeugdwerking vanaf het seizoen 2013-2014 samen

C21

DILBEEK - FC Kapelle Sport en K. Daring Bodegem brengen de jeugdwerking vanaf het seizoen 2013-2014 samen

Editiepajot_dilbeek_fc_kapelle_sport_en_k
(ingezonden foto)

De besturen van FC Kapelle Sport en K. Daring Bodegem, twee voetbalclubs uit de regio Dilbeek hebben beslist om hun jeugdwerking vanaf het seizoen 2013-2014 samen te smelten. Door dit initiatief zal de gezamenlijke jeugdwerking uit meer dan 200 jeugdspelers bestaan, verdeeld over een 15-tal ploegen in de jeugdcategorieën U6 tot U 21. De ploegen zullen spelen en trainen op de campussen van de Lumbeekstraat, de huidige terreinen van FC Kapelle Sport, Plankenveld en mogelijk Sint-Martinus waar K. Daring Bodegem op dit ogenblik speelt.

Met deze beslissing willen de besturen van beide clubs de handen proactief in elkaar slaan om een kwalitatief alternatief aan te bieden aan de jeugd uit Dilbeek en omstreken. In die context moet ook de ambitie geplaatst worden om, naast het huidige regionale voetbal waarin beide clubs vandaag actief zijn, vanaf het seizoen 2014-2015 een jeugdploeg te hebben in elke leeftijdscategorie in de provinciale reeksen.
Organisatorisch zal de jeugdwerking uitgebouwd worden door een apart jeugdbestuur dat bestaat uit 6 mensen, allen reeds jaren actief in de jeugdwerking van de respectievelijke clubs.
Juridisch gezien zullen beide voetbalclubs voorlopig zelfstandig door het leven blijven gaan met hun eigen stamnummer. De eerste ploegen blijven zeker nog in het seizoen 2013-2014 apart in competitie, maar zullen wel nauw samenwerken om bijvoorbeeld jeugdspelers van beide ploegen optimaal te integreren. In de loop van het huidige en komende seizoen hebben beide clubs de intentie om een volledige fusie vanaf 2014-2015 te realiseren.
Er is ook overleg gepland met de gemeente Dilbeek gepland om het initiatief toe te lichten en steun te vragen. De clubs rekenen op financiële ondersteuning om de infrastructuur van beide campussen in de volgende jaren verder uit te kunnen bouwen en zo bij te dragen tot de sportieve ontwikkeling van de Dilbeekse jeugd.
Danny Siroyt, voorzitter FC Kapelle Sport en Patrick Van den Bosch, voorzitter K. Daring Bodegem: “We zijn als voorzitters van twee mooie clubs uit het Dilbeekse fier en opgetogen dat we deze stap hebben kunnen zetten. Het gaat om twee clubs die qua filosofie en voetbalbeleving heel erg op elkaar gelijken en naast het familiaal karakter ook altijd getracht hebben de lokale jeugd een goede basisopleiding te geven. Anderzijds wordt het in het huidige voetbal alsmaar moeilijker om met beperkte middelen en mensen een goede kwaliteit te verzorgen en daarom is deze beslissing heel belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat dit de eerste belangrijke stap is naar een verdere samenwerking van beide clubs en de uitbouw van een stevige Dilbeekse voetbalvereniging.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief