DILBEEK – Tentoonstelling 25 jaar creatief andersvaliden atelier

C21

DILBEEK – Tentoonstelling 25 jaar creatief andersvaliden atelier

Editiepajot_dilbeek_open_atelier_andersvaliden_foto_ingezonden
(ingezonden foto)
 

Tentoonstelling 25 jaar Creatief Andersvaliden Atelier CC Westrand en V.O.S Pajottenland VZW, in samenwerking met de vereniging Inclusie Vlaanderen afdeling Pajottenland. Andersvaliden die graag tekenen, schilderen, boetseren en knutselen exposeren hun werk in CC Westrand van zaterdag 2 maart tot en met zondag 24 maart, te bezoeken elke dag van 9 tot 20 uur.

De monitoren Martine Callaert, Tony Crabbe, Odette Eliano en Monique Mertens, onder de pedagogische en artistieke leiding van kunstschilder Jacky Duyck, begeleiden deze cursisten om hen de mogelijkheid te geven zich creatief beter uit te drukken, en om er plezier aan te beleven.
Veertig andersvaliden tussen de 15 en 75 jaar komen om de twee weken samen om artistiek bezig te zijn. Met nieuwe technieken en ideeën zijn ze creatief met verf, potlood, stift, collage, …
"Wat wij doen is veel meer dan bezigheidstherapie", opent Jacky Duyck het gesprek tussen de kunstwerken in het atelier. "We willen deze andersvaliden via het creatieve iets meegeven, om er echt plezier aan te beleven. Elke bijeenkomst kadert in een thema bijvoorbeeld het circus, de lente, het dier, vakantie, sneeuwpret enz... Daaraan koppelen we dan materiaal en techniek toe; zoals werken met potlood houtskool, kleurstiften, waterverf. We proberen bij hen interesse te wekken voor schilderijen van bepaalde kunstenaars en stromingen in de kunstgeschiedenis".
De monitoren respecteren de leefwereld van de deelnemers aan het atelier. Sommige werkjes doen denken aan wat kinderen uit de lagere school zouden presteren. Maar andere deelnemers hebben duidelijk meer mogelijkheden en talent… een wondere wereld.
Jacky Duyck spreekt met veel trots over zijn leerlingen: "Sommigen hebben er een dag werken in de beschuttende werkplaats opzitten, maar zijn bij elke lesavond trouw op post (twee keer per maand op maandagavond). Elke les zijn ze zeer intens begaan met hun tekening of schilderwerk, en aan inspiratie ontbreken ze niet."
"Het is belangrijk in onze gemeente en in CC Westrand dat Andersvaliden meer kansen krijgen, en in de creatieve vriendschappelijke sfeer van dit atelier zich gelukkig voelen. En ik hoor dat vertellen … dat ze graag komen. De verscheidenheid van deze tentoongestelde kunstwerkjes, het gebruik van verschillende materialen en technieken maken deze expo heel mooi voor de honderden bezoekers."
Deze expo, met bijzonder fijne teken- en schilderwerken, is zeker een bezoek waard, om samen met hen te dromen en te genieten.
Vernissage met receptie op zaterdag 2 maart om 16 uur in CC Westrand.
Verwelkoming: Jacky DUYCK, kunstschilder en ereburger van Dilbeek.
Inleiding: Diane VAN HOVE, schepen voor cultuur.
Opening: Willy SEGERS, burgemeester van Dilbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief