DILBEEK neemt deel aan nationale Gezondheidsenquête

C21

DILBEEK neemt deel aan nationale Gezondheidsenquête

Gezondheidsenquete_2013_p200

Dilbeek is uitgekozen als een van de gemeentes waarin onderzoekers van de Federale Overheidsdienst Economie zullen peilen naar de gezondheidstoestand van alle Belgen.

Daarvoor worden willekeurig verschillende gezinnen uit het bevolkingsregister geselecteerd, die worden uitgenodigd om deel te nemen aan de enquête. Mogelijk bent u daar ook bij. Het eerste contact gebeurt per brief, na uw akkoord nemen de officiële enquêteurs contact met u op voor het overlopen van de vragenlijst. Dat neemt ongeveer 20 minuten per persoon in beslag.
Alle enquêteurs die voor de Gezondheidsenquête werken zijn in het bezit van een legitimatiekaart (met foto). Deze legitimatiekaart dient spontaan te worden getoond indien erom gevraagd wordt. Aan huishoudens uitgenodigd voor deelname aan de Gezondheidsenquête werd een brief gericht. In deze brief (introductiefolder, introductiebrief) wordt tevens de naam van de enquêteur op een afzonderlijk document vermeld. Huishoudens kunnen steeds informatie inwinnen over de doelstelling van de enquête en over de procedure die gevolgd dient te worden via het ‘groene nummer’ vermeld in de introductiebrief. Ook wanneer u twijfels heeft over de echtheid, kan u steeds op dat nummer of bij de lokale politie terecht.
Deelnemen is uiteraard niet verplicht, maar u bewijst er de verschillende overheden een dienst mee. Door het vijfjaarlijkse onderzoek beschikken zij immers over objectieve en correcte cijfers waarop het gezondheids- en welzijnsbeleid kan worden gebaseerd. Uiteraard is wat u vertelt volledig vertrouwelijk, het onderzoek werd goedgekeurd door de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer. De identiteit van de deelnemers wordt nergens in de antwoorden op de vragenlijst vermeld.
Bijkomende informatie en de resultaten van voorgaande enquêtes kunnen worden geraadpleegd op de volgende website van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid: www.gezondheidsenquete.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief