DILBEEK / LIEDEKERKE / TERNAT - Koestersterren, stem nu

C21

DILBEEK / LIEDEKERKE / TERNAT - Koestersterren, stem nu

Koestersterren_koesterburen_2013_p200

In kader van de biodiversiteitscampagne ‘Je hebt meer buren dan je denkt’ bekroont Provincie Vlaams-Brabant een aantal originele natuurprojecten met een Koesterster. In regio Pajottenland en Zennevallei zijn twee mooie acties genomineerd, in rubriek ‘terreinactie’. Je kan mee de winnaar kiezen en stemmen via www.pajot-zenne.be/koesterster .

Huiszwaluwen krijgen een sociale woning in Dilbeek en Ternat
Meer informatie: milieudiensten Dilbeek en Ternat, Regionaal Landschap RL P&Z
Gezinnen van twee sociale woonwijken kregen kunstnestkasten voor huiszwaluwen. Genomineerd omdat het project gemeenteoverschrijdend ging en kon rekenen op een ruime betrokkenheid van lokale partners. De slaagkans is groot aangezien er een monitoring voorafging aan het project. Er werden bijkomend brochures en leefgebied-infofiches uitgedeeld en koesterborden opgehangen om een doelgroep te bereiken die doorgaans niet gemakkelijk de kans krijgt om aan natuurbehoud te doen.
Koesterburenspeeltuin in Liedekerke
Meer informatie: milieudienst Liedekerke
Door natuurlijke en avontuurlijke speelplekken te creëren, brengt dit project kinderen weer dichter bij de natuur. Een origineel ingerichte speeltuin promoot de koesterburen dankzij een infobord met koesterschijf en een zoektocht naar tien verborgen koesterburen. Genomineerd omdat door te kiezen voor een natuurvriendelijke beplanting in een bebouwde omgeving er een directe meerwaarde voor de biodiversiteit is. Zo werd de speeltuin afgezoomd met een inheemse bessen- en bloemenhaag en is er gekozen voor bijen- en vlindervriendelijke planten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2013
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief