Jeugdboekenweek in DILBEEK

C21

Jeugdboekenweek in DILBEEK

Jeugdboekenweek_2013_p200

Van 2 tot 17 maart is het zover: dan organiseert de bibliotheek van Dilbeek zijn jaarlijkse jeugdboekenweek. Net zoals in de rest van Vlaanderen staat de jeugdboekenweek in het thema van ‘tijd’. Er wordt feestgevierd op de jeugdafdeling: de bibliotheek nodigt iedereen uit op tal van leuke activiteiten.

Het vijfde leerjaar van heel wat Dilbeekse scholen wordt in de bibliotheek uitgenodigd voor het uitdagende en leerrijke spel rond Loewie en het mysterieuze boek. Vanaf maandag 4 maart komen de klassen naar de bib om dit spel te spelen. Ze leren spelenderwijs het aanbod en de werking van de bibliotheek beter kennen.
Ook voor het publiek worden enkele leuke activiteiten uitgewerkt.
Op woensdag 20 en zaterdag 23 maart zijn kids van 4 tot 10 jaar welkom op de voorleesmomenten die voor de gelegenheid helemaal in het teken van tijd staan. Verhalen over het verleden en de toekomst, waarin de dagen van de week geteld worden en de seizoenen zachtjes voorbijglijden, waarin de tijd even stilstaat of net supersnel voorbijvliegt, ze worden met veel enthousiasme voorgelezen in de gezellige leeshoek op de jeugdafdeling.
Op zaterdag 2 maart kunnen kids van 3 tot 8 jaar deelnemen aan Kookje Sprookje. Kookje Sprookje is een leuke combinatie van verteltheater en kookworkshop, opgesmukt met veel liedjes en muziek. De workshop vindt plaats van 10u.30 tot 11u.30 in Bibliotheek De Wolfsput.
Tijdens de Jeugdboekenweek doet ook een nieuwe Bibtrollie zijn intrede in de Bibtrollie-familie: Klokkie. Kinderen die tijdens de jeugdboekenweek boeken uitlenen in de bibliotheek, krijgen een pakje Bibtrollie-kaarten met Klokkie in. Daarmee zou hun Bibtrollies-verzameling nu ongeveer compleet moeten zijn.
De jeugdboekenweek betekent ook het einde van de Bibtrollie-actie die sinds oktober liep in de bibliotheken van het Pajottenland. Eindigen doen we in schoonheid met een heuse Bibtrollies-kleurwedstrijd. Tijdens de jeugdboekenweek kan je in alle deelnemende bibliotheken, ook in Bibliotheek De Wolfsput, een Klokkie-kleurplaat verkrijgen. Kinderen die deze inkleuren en voor 31 maart terugbezorgen aan de bibliotheek, maken kans op een exclusieve Bibtrollies-brooddoos. De kleurplaat is ook te vinden op www.bibtrollies.be/kleurplaat
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief