Bouw welzijnscampus in GROOT-BIJGAARDEN

C21

Bouw welzijnscampus in GROOT-BIJGAARDEN

Bouwen_2013_p200

De gemeenteraad ging akkoord met het principe en de aanstelling van een ontwerper voor de bouw van een welzijnscampus in de Bosstraat in Groot-Bijgaarden. De kostprijs voor het totale project wordt geraamd op 3.600.000 euro, btw niet inbegrepen. Het gemeentebestuur diende voor dit project een dossier in om Europese subsidies te krijgen. De uitgave voor de studieopdracht wordt geraamd op € 400.000 excl. btw of € 484.000 incl. btw. De gemeenteraadsleden gingen akkoord.

Het is bekend dat de regio Halle-Vilvoorde flink achterop loopt wat betreft welzijnsvoorzieningen. Daarom besliste de provincie Vlaams-Brabant in 2010 subsidies te voorzien voor de oprichting van 3 welzijnscampussen in deze regio.
In 2010 gingen gemeente en OCMW van Dilbeek principieel akkoord met de deelname aan het project “Sociale Campus” en ondertekenden hiertoe een intentieverklaring, waarop Dilbeek werd geselecteerd. De welzijnscampus is opgenomen in het RUP Bosstraat en zal goed uitgeruste en bereikbare infrastructuur ter beschikking stellen van meerdere, op welzijnsvlak actieve partners.
Het OCMW is mede-eigenaar van de grond waarop het project zal worden gebouwd. Het gemeentebestuur zal bouwheer zijn van het project.
Naast de provinciale subsidie werd, in samenwerking met de provincie en de drie geselecteerde gemeenten (Dilbeek, Halle, Vilvoorde), ook een Europees subsidiedossier ingediend.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief