GROOT-BIJGAARDEN - Puratos bevestigt investeringen in innovatie en onderzoek met nieuw Global R&D Center

C21

GROOT-BIJGAARDEN - Puratos bevestigt investeringen in innovatie en onderzoek met nieuw Global R&D Center

Editiepajot_dilbeek_groot-bijgaarden_puratos_foto_een_foto_ingezonden
Eddy Van Belle, voorzitter van de raad van bestuur van Puratos Groep en Daniel Malcorps, CEO van Puratos, onthullen de naam van het nieuwe center (ingezonden foto's)
 
Editiepajot_dilbeek_groot-bijgaarden_puratos_foto_twee__foto_ingezonden
Lodewijk De Witte, gouverneur van Vlaams-Brabant, Eddy Van Belle, voorzitter van de raad van bestuur van Puratos Groep en Daniel Malcorps, CEO van Puratos, bij de ceremonie (ingezonden foto)
 

Aan het hoofdkwartier van Puratos Groep in Groot-Bijgaarden is de bouw van een nieuw Global R&D Center van start gegaan. Het nieuwe centrum opent in de zomer van 2014 de deuren en ondersteunt de langetermijninspanningen van de groep op vlak van onderzoek en ontwikkeling. De eerste steen werd gelegd tijdens een officiële ceremonie in aanwezigheid van plaatselijke functionarissen, vakorganisaties en onderzoekspartners.

Puratos Groep bevestigt met de bouw van een nieuw Global R&D Center zijn verbintenis om op lange termijn te blijven investeren in innovatie, onderzoek en ontwikkeling. De eerste steen van het nieuwe centrum, dat naast het hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden komt, werd vandaag gelegd tijdens een ceremonie in aanwezigheid van plaatselijke functionarissen, vakorganisaties en onderzoekpartners.
Het Global R&D Center, dat in de zomer van 2014 opent, zal een belangrijke rol spelen in het wereldwijde netwerk van innovatieve onderzoekscentra van de Puratos Groep. Puratos is een international groep van Belgische origine die innovatieve producten ontwikkelt voor de bakkerij, de patisserie- en de chocoladesector. Onderzoek en ontwikkeling spelen daarbij een cruciale rol. “R&D is de drijvende kracht achter de band die we hebben met onze klanten over de hele wereld”, zegt Filip Arnaut, R&D directeur Group Research & Services Lab. “Door onderzoek en ontwikkeling wordt de langetermijnvisie van Puratos vertaald in producten en oplossingen die onze klanten helpen innoveren en differentiëren.”
Het nieuwe centrum bestaat uit drie uitstekend uitgeruste onderzoekplatformen – een voedingstechnologisch laboratorium, een laboratorium voor gebakken producten en een biotechnologisch analyselaboratorium – die samen ongeveer 6.000m2 in beslag nemen. Het wordt een wereldwijd knooppunt voor samenwerking en onderzoek. De faciliteit zal openstaan voor Puratos’ R&D-teams uit de hele wereld en hun onderzoekspartners, waaronder enkele universiteiten.
Voor de Puratos Groep maakt het nieuwe Global R&D Center deel uit van een breed investeringsplan op lange termijn waarin innovatie en onderzoek een belangrijke rol spelen. In de loop van 2013 wordt een regionaal R&D Center voor Azië geopend in Guangzhou (China), terwijl volgend jaar een ander groot R&D Center opent in de Verenigde Staten. “Wij geloven dat blijvend investeren in de toekomst de beste manier is om de huidige moeilijke economische situatie het hoofd te bieden”, zegt Daniel Malcorps, CEO van Puratos. “Zo kunnen wij blijven innoveren en de producten en diensten die we onze klanten aanbieden, voortdurend verbeteren. Wij willen onze klanten inspireren en hen helpen nog succesvoller te worden in wat ze doen. Dit nieuwe centrum is een bevestiging van dit engagement aan onze klanten.”
“Al meer dan 90 jaar is permanente innovatie de reden van ons succes”, weet Eddy Van Belle, voorzitter van de raad van bestuur van Puratos Groep. “Het is een voortdurend proces van risico’s nemen en volhouden en het vormt de basis voor veel succesverhalen. Zoals dat van de T500, de allereerste broodverbeteraar die we 60 jaar geleden op de markt introduceerden. Sindsdien volgden vele andere belangrijke innovaties waardoor Puratos topproducten en innovatieve oplossingen kan blijven leveren aan de klanten.”
Over Puratos
Puratos is een internationale groep die een volledig assortiment van innovatieve producten en applicatie-expertise biedt voor de bakkerij, de patisserie- en de chocoladesector. Vandaag zijn onze producten en diensten beschikbaar in meer dan 100 landen over de hele wereld. In veel gevallen worden ze ter plekke geproduceerd door onze dochterondernemingen. Ons hoofdkantoor bevindt zich aan de rand van Brussel (België), waar het bedrijf werd opgericht in 1919. In de eerste plaats willen wij ‘betrouwbare partners in innovatie’ zijn over de hele wereld om onze klanten te helpen bij het leveren van voedzaam, lekker eten aan hun lokale gemeenschappen.
Voor verdere informatie, bezoek www.puratos.com.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief