DILBEEK - Ook initiatielessen bij Steenpoelgolf tijdens opendeurdag Start to Golf

C21

DILBEEK - Ook initiatielessen bij Steenpoelgolf tijdens opendeurdag Start to Golf

Editiepajot_itterbeek_golfsport_-_foto_roger_mortelmans
Marc Verneirt (secretaris-generaal Vlaamse Vereniging voor Golf), Carla Galle (administrateur-generaal Bloso) en Jacky Mouligneau (voorzitter Vlaamse Vereniging voor Golf -VVG). - Foto © Roger Mortelmans
 

Bloso heeft golf verkozen tot “Sporttak in de kijker” voor 2013. Zo wordt golf echt de sport van het jaar. Een jaar lang zullen Bloso en de Vlaamse Vereniging voor Golf de golfsport promoten en een ereplaats geven.

Verschillende activiteiten, gespreid over het ganse jaar, zullen plaats vinden met initiatieven rond sensibilisatie, initiaties, promotionele acties en vorming.
De golfsport in Vlaanderen, zegt Carla Galle, administrateur-generaal Bloso, kampt met enkele vooroordelen, zoals onder meer dat het een sport is voor oude mensen, te duur, men geraakt niet gemakkelijk binnen in een club, en daarom zetten vele mensen niet de stap naar een golfclub. Via verschillende acties en activiteiten wil men nu het publiek correct informeren.
Vlaanderen telt 54 golfclubs, verschillende clubs zullen op 14 april deelnemen aan de “Start to golf”-opendeurdag. Hiermee wil de VVG de beginnende golfer de kans geven om drempelvrij van de golfsport te proeven en bieden de golfclubs van 10 tot 16 uur gratis initiaties aan.
Ook bij de golfclub Steenpoel, J.M. Van Lierdelaan 24 in Itterbeek, kunnen geïnteresseerden terecht om nader kennis te maken met de golfsport. Inschrijven voor een initiatie is uiteraard noodzakelijk.
Tevens tovert op zondag 2 juni de Vlaamse Vereniging voor Golf samen met haar clubs voor het eerst vijftien stadsparken om tot golfterreinen.
Ook krijgen leerkrachten lichamelijke opvoeding bijscholing in verband met de golfsport en zullen schoolkinderen in contact kunnen komen met golf.
Kinderen en jongeren genieten van een aangepast tarief en kunnen voor weinig geld deze leuke sport beoefenen. En wie weet worden ze geen nieuwe Nicolas Colsaerts, die in 2012 door zijn schitterende prestaties golf in de kijker zette.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2013
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief