DILBEEK - Geboorteboomgaard aangeplant in … Jongslag

C21

DILBEEK - Geboorteboomgaard aangeplant in … Jongslag

Editiepajot_dilbeek_geboorteboomgaard_2013_foto_ingezonden__3_
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_dilbeek_geboorteboomgaard_2013_foto_ingezonden
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_dilbeek_geboorteboomgaard_2013_foto_ingezonden__1_
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_dilbeek_geboorteboomgaard_2013_foto_ingezonden__2_
(ingezonden foto's)
 

Zoals de traditie het wil, worden in Dilbeek bij het naderen van de lente twaalf bomen in de geboorteboomgaard aangeplant. Door het gure verkoos het schepencollege de aanplanting in Jongslag te organiseren. Schepen van burgerzaken Rita Dedobbeleer verwelkomde de meer dan honderd opgedaagde kindjes met hun families. Alle kinderen kregen een geboortecertificaat, een slabbetje en appels als geschenk.

Het voorbije jaar werden er in Dilbeek 382 kindjes geboren, 204 jongens en 178 meisjes. Daaronder is er een drieling en zijn er zeven tweelingen. Er werden ook twee kindjes geboren in Dilbeek zelf en niet in een ziekenhuis. In de maand mei werden de meeste kinderen geboren (42) en in december het kleinste aantal (26). Schepen Rita Dedobbeleer: “Traditiegetrouw zouden we de aanplanting doen van 12 streekeigen fruitbomen in de boomgaard Het Loo aan de Broekstraat, maar helaas was het weer de afgelopen dagen een echte spelbreker. We zagen het deze week niet zitten om iedereen naar ginder te laten wandelen want de boomgaard ligt hier op 10 minuten wandel afstand. In dit gure weer geen aanrader.
De gemeentelijke groendienst onder leiding van Christian De Neve zal volgende week woensdag de 12 fruitbomen aanplanten. Door deze aanplanting wordt de verbondenheid van het nieuwe leven met de natuur onderstreept. Een boom planten, dat is denken aan de toekomst. Terwijl de boom groeit, zullen ook jullie kinderen opgroeien. Elke fruitboom zal symbool staan voor één maand. De namen van de kinderen zullen ook vermeld worden per boom. Volgend weekend zal de weide toegankelijk zijn, misschien kunnen jullie dan een kijkje gaan nemen als het zonnetje schijnt. De bedoeling is ook als de bomen later vruchten voortbrengen de kinderen die komen plukken”.
Na de toespraak ging het bonte gezelschap even naar buiten op de speelplaats om de ballonnen de lucht in te laten gaan. De drie ballonnen die het verst vliegen en waarvan het kaartje voor 1 mei wordt terug gestuurd winnen een waardebon voor een familieportret bij fotograaf Van Cauwelaert op de Ninoofsesteenweg. Nadien volgde nog een receptie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief