DILBEEK - Gedeelte van Wolsemstraat definitief dicht

C21

DILBEEK - Gedeelte van Wolsemstraat definitief dicht

Stijn_quaghebeur_2013_p200
Schepen van mobiliteit Stijn Quaghebeur (ep)

De gemeenteraad keurde op dinsdag het voorstel goed om de Wolsemstraat tussen de Stationsstraat en de Dansaertlaan af te sluiten. Net voorbij het spoorwegbrugje aan de Dansaertlaan zal een verwijderbare afsluiting geplaatst worden. In geval van werken aan bijvoorbeeld de spoorweg kan het straatje tijdelijk terug open gesteld worden.

Schepen van mobiliteit Stijn Quaghebeur motiveert de beslissing als volgt: "na een proefproject in 2011 had de commissie gebiedsgebonden materies al unaniem geadviseerd om de straat afgesloten te houden. Het afsluiten van het straatje heeft namelijk een aantal voordelen: twee kruispunten die voor conflictsituaties kunnen zorgen op straten waar veel doorgaand verkeer is, verdwijnen. Er ontstaat een rustige fiets- en wandelroute tussen twee drukke straten en het vele kruisende verkeer in het kleine straatje met veel kapotte autospiegels tot gevolg, behoort ook tot het verleden."
De gemeente rekende ook uit dat het herstellen van de straat, gelegen op een moerassige ondergrond, de laatste zes jaar 100.000 euro kostte. "Voor een straat die niet noodzakelijk is voor de verkeersafwikkeling, een zotte kost" stelt schepen Quaghebeur. "Bovendien komt er nu een ruimte ter beschikking die eventueel kan gebruikt worden om het parkeerprobleem in de stationsomgeving aan te pakken. We zullen bekijken welke mogelijkheden hiervoor zijn".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief