DILBEEK - Twee gewezen gedeputeerden en voorzitter provincieraad werden in de bloemetjes gezet

C21

DILBEEK - Twee gewezen gedeputeerden en voorzitter provincieraad werden in de bloemetjes gezet

Editiepajot_prov
Elke Zelderloo. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_prov
Gouverneur De Witte tijdens huldigingstoespraak. - Foto © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_prov
Vic Laureys en Jean-Pol Olbrechts. - Foto © Roger Mortelmans
 

Onder grote belangstelling werden door de provincie Vlaams-Brabant de  gewezen gedeputeerden Elke Zelderloo (Dilbeek) en Jean-Pol Olbrechts (Grimbergen) en de gewezen voorzitter van de provincieraad Vic Laureys (Hoeilaart) gehuldigd voor hun inzet.

De ambitie van meet af aan van Jan-Pol Olbrechts was de provincie Vlaams-Brabant op de kaart te zetten. Vic Laureys was meer dan 12 jaar voorzitter van de provincieraad en een expert in administratieve procedures en personeelsaangelegenheden.
Gelet op de jonge leeftijd van Elke Zelderloo en haar vernieuwde mandaat in de provincieraad, is afscheid nemen niet aan de orde. De wegen van Elke en de provincie zullen nog lang samenlopen.
Gouverneur De Witte had het over drie persoonlijkheden, drie geëngageerde mensen elk met hun eigen stijl en kwaliteiten die zich ingezet hebben om het algemeen belang te dienen.
De keuze om politieker te worden is niet zo evident, maar de maatschappij heeft nood aan deze politiekers die zich inzetten voor de noden van de bevolking. Deze drie politiekers hebben zich zowel ingezet voor de provincie als voor hun mandaat in eigen streek. Elke Zelderloo is zelfs op dit ogenblik schepen in Dilbeek. Met een provinciaal mandaat en een mandaat in eigen streek kan je op de beste manier, volgens de gouverneur, het belang van de kiezers dienen.
Jean-Pol Olbrechts en Vic Laureys zijn mannen met ervaring en Elke Zelderloo is een aankomende beloftevolle politica.
Zowel Olbrechts als Laureys genoten van de positieve woorden van de gouverneur. Spijtig dat Elke Zelderloo op de viering niet aanwezig kon zijn wegens politieke lokale verplichtingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2013
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief