Gemeenteplein GROOT-BIJGAARDEN wordt verder hersteld

C21

Gemeenteplein GROOT-BIJGAARDEN wordt verder hersteld

Stijn_quaghebeur_2013_p200
Schepen van Openbare Werken Stijn Quaghebeur (ep)

Het schepencollege heeft beslist het Gemeenteplein in Groot-Bijgaarden te herstellen met tijdelijke maatregelen. De slechtste stukken zullen vervangen worden door een asfaltbekleding. De gemeente zal hiervoor een machtiging vragen aan het departement Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant. Binnen enkele weken zouden de werken moeten starten.

"Uit het gesprek met een vertegenwoordiger van afdeling Onroerend Erfgoed, bleek dat er ruim 10 jaar geleden fouten begaan werden, bij het ontwerp en heraanleg van heel de omgeving van het centrum van Groot-Bijgaarden" zegt schepen van Openbare Werken Stijn Quaghebeur. "Heel de omgeving werd aangelegd in platines van amper 5 cm dik. Bovendien werden deze aangelegd op een mortelbed waardoor bij trillingen de platines loskomen van de onderliggende plaat. Een herstel van het plein in platines zou bij gevolg niets uithalen en binnen korte tijd weer leiden tot schade. We zijn dus verplicht om op termijn heel het plein en de aansluitende wegen volledig opnieuw aan te leggen met stevig kleinschalig materiaal. We zullen dit opnemen in de meerjarenplanning maar de tijd dringt gezien de gemeente een bouwovertreding heeft begaan door het asfalteren van de straten rondom het plein."
Zwaar vervoer
De versnelde beschadiging van de straten rondom het Gemeenteplein heeft niet enkel te maken met de gebruikte materialen. De straten rondom het plein hebben te lijden onder het vele vrachtwagenverkeer. "De bedoeling is om het vrachtverkeer in de toekomst zoveel mogelijk van het plein te weren. Bij de heraanleg van de Gossetlaan zal een keerpunt voorzien worden voor vrachtwagens. Het zwaar verkeer komende van andere rijrichtingen wordt nu in kaart gebracht. Vervolgens willen we oplossingen zoeken in samenspraak met de betrokken bedrijven" besluit Quaghebeur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief