Met belgerinkel naar de winkel in DILBEEK

C21

Met belgerinkel naar de winkel in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_met_belgerinkel_naar_de_winkel_foto_ingezonden
(ingezonden foto)
 

Ook dit jaar doet Dilbeek weer mee aan de actie ‘Met Belgerinkel Naar De Winkel’.

Deze campagne van Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en CM heeft als doel om iedereen aan te zetten om naar de handelaars in de buurt te fietsen, met alle gezonde gevolgen van dien! Het thema dit jaar is gezondheid ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam en gezonde lokale handel in een gezonde gemeente’ geeft perfect het objectief van de actie weer.
De actie loopt van zaterdag 4 mei tot zaterdag 8 juni. Klanten die te voet of per fiets naar een deelnemende handelaar gaan, krijgen een spaarkaart die ze telkens kunnen laten afstempelen. Een volle spaarkaart deponeren ze in de aanwezige box. Uit de personen die een volle spaarkaart binnenbrachten, worden de winnaars geloot van de verschillende prijzen! Naast de damesfiets die ook vorig jaar te winnen was, maak je dankzij de Welzijnsraad dit jaar ook kans op een herenfiets! De Milieuraad heeft tevens gezorgd voor tal van extra prijzen. Ook de fietsersbond droeg haar steentje bij in de bekendmaking van de actie. De organisatie van de gemeente uit wordt gedragen door de dienst Welzijn en Preventie, dienst Milieu en dienst Lokale Economie.
Bij de start van de actie zullen er een honderdtal Dilbeekse handelaars deelnemen aan de actie, een cijfer dat tot tevredenheid stemt. Om na te gaan wie er binnen de gemeente Dilbeek een deelnemende handelaar is en voor extra informatie, kan je volgende site raadplegen: www.belgerinkel.be  .
De actie wordt in onze gemeente letterlijk op gang getrapt door een aantal leden van het Dilbeekse schepencollege die op donderdag 2 mei de fiets opspringen om van het gemeentehuis tot het Fietspunt aan de Kasteelhoeve te fietsen om er een eerste stempel op de spaarkaart te laten zetten! Hierbij zullen ze vergezeld worden door leden van de verschillende raden die de actie mee ondersteunen.
Op donderdag 20 juni zal er, tevens aan het Fietspunt, een slotmoment doorgaan waarbij de verschillende winnaars hun prijzen kunnen ophalen en een gezond glaasje kunnen drinken. Tegelijk zal er een woordje uitleg gegeven worden rond het fietsbeleid binnen onze gemeente en is er uiteraard de mogelijk om een tweedehandsfiets aan te schaffen in het fietspunt zelf.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief