DILBEEK lanceert nieuw rooilijnplan voor Herdebeekstraat

C21

DILBEEK lanceert nieuw rooilijnplan voor Herdebeekstraat

Itterbeek_mei_13_070
Ingezonden foto

Het nieuwe schepencollege van Dilbeek lijkt niet van plan de Colruyt-plannen in Itterbeek te dwarsbomen. Het heeft een nieuw rooilijnplan opgesteld voor de verbreding van de Herdebeekstraat nadat de Raad van State het vorige plan heeft vernietigd.

Begin dit jaar bevestigde de Raad van State dat de gemeente Dilbeek niet correct en onvolledig heeft gehandeld in het rooilijndossier aan de Herdebeekstraat. Die wijzigingen aan de rooilijnen en de goedkeuring ervan door de overheid zijn noodzakelijk om de plaatselijke verbreding van de straat mogelijk te maken. Het arrest was alweer een opdoffer voor Colruyt dat al vier jaar tevergeefs probeert alle lichten op groen te krijgen voor de bouw van een grote nieuwe winkel.
Het buurtcomité is alles behalve tevreden met deze gang van zaken en wijzen vooral met de vinger naar de personen die in de vorige legislatuur tegen deze plannen waren en nu ze in de meerderheid zitten een grote Colruyt-vestiging in Dilbeek wel zien zitten.
Het buurtcomité wil dat de gemeente blijft zoeken naar alternatieve locaties met een goede ontsluiting en dus met een grotere kans op realisatie.  
Openbaar onderzoek
Tot 2 juni loopt een openbaar onderzoek over de verlegging van de rooilijn aan de Herdebeekstraat. De buurtbewoners werken aan een bezwaarschrift en zien zich door de houding van de gemeente Dilbeek genoodzaakt een nieuwe procedureslag aan te vatten.
Intussen wachten alle betrokken partijen in het Itterbeekse Colruyt-verhaal ook nog op een uitspraak over het beroep dat werd aangetekend tegen de bouwvergunning bij de Raad van   Vergunningsbetwistingen.
Liever een buurtwinkel
H
et bouwterrein tussen de Oude Geraardsbergsebaan en de Ninoofsesteenweg is volgens het buurtcomité geschikt voor een aantal mooie woningen in combinatie met een paar kleine handelszaken.
Peter Wiels van het buurtcomité: 3De Itterbekenaren hebben geen buurtwinkel meer  sinds de spijtige sluiting van Superette Meerts. Velen zouden tevreden zijn mocht Colruyt het terrein  benutten voor een buurtwinkel van het formaat Spar zoals in Schepdaal. Zo’n gemengd project van  woningen omringd door kleine handelszaken zou de leefkwaliteit niet drastisch verminderen. Dit in tegenstelling tot een zeer grote supermarkt van 2.800m2 die klanten wil aantrekken uit vele omliggende gemeenten en die veel sluikverkeer zal veroorzaken omdat de enige in-en uitgang voorzien is in de Herdebeekstraat en jammer genoeg niet langs de steenweg zoals Bio-Planet”.
De buurtbewoners geven hun strijd tegen een veel te grootschalig winkelproject niet op, ook al kan die nog jaren duren. Zij benadrukken tenslotte dat ze niks hebben tegen de firma uit Halle maar de mobiliteit en de leefkwaliteit in het Breughel-dorp gooien ze niet te grabbel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2013
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief