DILBEEK – Stoep en Drempel

C21

DILBEEK – Stoep en Drempel

Editiepajot_dilbeek_aankondiging_stoep_en_dremel_foto_ingezonden
(ingezonden foto)

Twee keer per jaar trekt Westrand naar buiten. Een Dilbeekse wijk wordt door Stoep & Drempel uitgenodigd om in het voetlicht te treden. Samen met de bewoners wordt een artistiek en cultureel programma uitgewerkt op maat van de wijk. Van vrijdag 24 mei tot en met zaterdag 1 juni vindt de achtste editie van dit artistiek wijkproject plaats in Paloke.

Paloke. Een stukje Dilbeek helemaal omarmd door de Ring en Brussel. Ook een klein, wild, ietwat zurig, blauw pruimke. Paloke. Een wijk in de ban van de… kunst!… Ring!… pruim!
We starten op vrijdag 24 mei in de Sleutelplasstraat met de ter processiedraging van Den Antoon (met het varken) en de feestelijke opening op het domein van Michielsheem. Vroegere wijkbewoners Nicole & Hugo zetten de toon, gevolgd door jong talent van eigen bodem.
Op zondag 26 mei komt Stoep & Drempel naar buiten voor jongeren in Paloke. Van 14u tot 18u is er SKAFFITIBREAKACTION, met voor ieder wat wils: Nail-art, graffiti, tatoeages, breakdance, canvaszakken beschilderen, badges maken en voor de durvers: een workshop trial met meervoudig Belgisch kampioen Iciar.
Op woensdag 29 mei worden de stoepen onder handen genomen tijdens de Stoepkleuractie. De stoepen van de wijk worden ingekleurd door de kleuters en de leerlingen van de lagere school van de Sint-Martinusschool en de Palokeschool. Iedereen die mee wil kleuren is van harte welkom!
Verder wordt de film Het Varken van Madonna getoond in De Linde, reizen we langsheen de symboliek van de Verrijzeniskerk, is er een artiestenparcours, een huiskamerconcert, een workshop pruimenconfituur maken, en nog veel meer. De kunstweek wordt afgesloten met een heuse picknick.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2013
ep
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief