Meer dan 400 DILBEEKSE senioren huldigen gesneuvelden in Ieper

C21

Meer dan 400 DILBEEKSE senioren huldigen gesneuvelden in Ieper

Editiepajot_dilbeek_senioren_gesneuvelden_ieper_ingezonden_foto
(ingezonden foto)
 

In 2014 zal het 100 jaar geleden zijn dat de Grote Oorlog uitbrak. Daarom koos Westrand – Cultuurcentrum Dilbeek dit jaar voor de traditionele Dilbeekse Meireizen in samenwerking met de Gemeente Dilbeek voor de stad Ieper als bestemming.

Meer dan 400 Dilbeekse senioren namen, gespreid over 4 dagen, deel aan de daguitstappen. Er werd telkens een bezoek gebracht aan het vernieuwde In Flanders Fields-museum. Dat museum belicht vooral de menselijke kant in de Eerste Wereldoorlog en liet bij velen een diepe indruk na. Via een stadswandeling werd het stadscentrum van Ieper met gidsen bezocht en maakten de deelnemers kennis met de geschiedenis van een stad die in de Middeleeuwen niet moest onderdoen voor Londen of Parijs.
Tot slot was iedereen getuige van de aangrijpende Last Post onder de Menenpoort. Schepen voor senioren Diane Van Hove en oud-strijder Marcel Verhasselt legden in naam van de gemeente Dilbeek tijdens de ceremonie een bloemenkrans neer met de traditionele klaprozen. Dit als herdenking van de Dilbeekse gesneuvelden in beide wereldoorlogen.
Na afloop reden de Dilbeekse bussen terug richting Westrand, met een beklijvende herinnering aan zoveel zinloos geweld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief